Jul i Harzen med Gitte og Hans - lørdag den 22. - lørdag den 29. december 2001

Tilbage

Sidste år holdt vi jul i Norge sammen med vores venner fra Kolding, Gitte og Hans. I år ville vi gerne holde jul sammen med dem igen - og målet skulle atter være et nogenlunde snesikkert område. Valget faldt på Harzen. Så var vi nemlig fri for at skulle sejle - det er ikke Gittes stærke side!

Vi drog afsted den 22. december om morgenen og turen til Harzen gik fint og snevejret indfandt sig først kort før Hannover. Men det betød også at de sidste ca. 150 km. tog længere tid end de foregående ca. 350 km. I Oberharzen, som det nordlige Harzen kaldes, var der faldet en del sne og turen op i bjergene blev lidt barsk for chaufførerne Gitte og Marie.

Altenau viste sig at være en hyggelig lille by med ca. 2500 indbyggere og plads til det dobbelte antal gæster - primært i form af feriepark eller privat indkvartering. Vi havde lejet os ind hos Haus Reimann, en stor bolig med 6-8 lejligheder.

Vi havde en masse ideer til ting i Harzen, som vi gerne ville se men efterhånden som ugen skred frem måtte vi konstatere, at vejret ikke gav muligheder for de store udflugter. Gitte og Marie havde ikke lyst til at køre på vejene og alle havde det egentlig fint med ikke at skulle nå en masse, så det blev til en uges ophold i Altenau - bortset fra en enkelt afstikker med bus til byen Goslar, der ligger for foden af bjergene i Harzen.

Vi havde planer om at stå på ski men skiskolen kostede en formue, og vejret var lidt ustadigt, så det blev istedet til køb og leje af kælke, så både børn og voksne kunne få nogle herlige timer på kælkebakkerne bag byen.

I lejligheden fordrev vi tiden med at sove længe, læse, se tv, spille yatzy, slappe af - og lave mad. Kun en enkelt dag dristede vi os ud og spise, da Gitte og Hans inviterede på kinesisk restaurant.

Alle frygtede hjemturen en smule. Vejret og vejene var lidt svære at forudse. Det viste sig dog, at det meste sne og de dårligste veje efterlod vi os i Altenau. Turen op gennem Tyskland gik hurtigt i flot letskyet vejr - og hurtigt fordi vi havde travlt med at blive færdige med at læse den 4. bog om Harry Potter!

Vi kan se tilbage på en afslappet juleferie i godt selskab med Gitte og Hans. Alle må siges at være friske og udhvilede - og klar til et nyt år i de hjemlige gemakker. Næste år bliver det ikke til nogen tur med Gitte og Hans, da Alex's forældre kommer til Erritsø. Men mon ikke der er basis for at gentage successen med at rejse ud i juleferien? - bare det ikke bliver ned til solen, for ingen af os kan vist forestille os at skulle danse om et juletræ iført badetøj!lørdag den 22. december 2001
På vej til Harzen

 

søndag den 23. december 2001
Første indtryk af Altenau

 

mandag den 24. december 2001
Juleaften

 

tirsdag den 25. december 2001
Masser af sne

 

onsdag den 26. december 2001
Kælketur

 

torsdag den 27. december 2001
Goslar

 

fredag den 28. december 2001
Total afslapning

 

lørdag den 29. december 2001
Hjemad igen