Forårstur til Venedig - lørdag den 29. marts - onsdag den 16. april 2014

Tilbage

Prolog

Turen er i korte træk planlagt sådan, at vi starter med at tage til Dresden, for at hilse på Nikola, en gut fra Makedonien, der besøgte os sidste år - og var med til at brygge belgisk øl. Han bor nu i Leipzig, så ham vil vi lige besøge og aflevere et par øl, så han kan smage, hvad han var med til at lave.

Så skal turen gå sydpå til Alperne og Venedig. På vejen hjem, skal Marie handle ost i Kempten og jeg håber, at vi når omkring Holland, der jo er fantastisk smuk på denne tid af året.

Lørdag den 29. marts 2014 - Først vejrens - så afgang

Marie har taget tjansen som formand i vores grundejerforening på vejen, så der er ingen pardon. Der er kaldt til vejrens, hvor fællesarealerne skal gøres klar til foråret. Forud har Marie brugt dage på at pakke camperen, så det kun lige er mit eget kluns, der mangler. Der er lige nøjagtig halvanden meget lille skab til rådighed, så det er næsten samme begrænsninger, som når vi er på tur med rygsæk!

Forud for turen er også gået en periode, hvor der har været travlhed med at få bygget en ny carport til camperen. Den gamle var for lille, for lav og for kort. Så med naboernes velsignelse, blev det til en ny carport på 3 meters højde. Maries bror Jens Peter havde hjulpet med at få det fundamentale på plads (læs: han rettede op på de fejl, som vi amatører var startet med). Og resten kunne vi selv klare. Stort set alle byggematerialer var brugt og der var bestilt flere, for arkitekten havde selvfølgelig regnet forkert?

Da naboerne er gennet hjem efter vejrens, kan vi få de sidste ting stuvet i camperen og så er det afgang mod grænsen. Vores nyindkøbte GPS bliver sat på første prøve, for at finde en Rema 1000 ved grænsen. Marie har hørt, at de sælger lakridskonfekt til foræringspris og det må vi da eje i camperen. Da GPS?en forkynder, at vi har nået destinationen inde i Flensburg centrum, kan vi kun se en forretning, der ser ud til at have været lukket i flere år.

Så vælger vi det sikre og søger mod Købmandsgården, hvor vi kan proviantere. Vi er taktiske og tager ikke hverken vogn eller indkøbskurv med. Det må da begrænse mængden af varer! Jeg stiler straks mod kartonvinen. Det er jo optimalt, at have en 3-liters beholder i camperen. Selv om min vinklub på Bankdata absolut ikke finder behag i den slags vine, så er det altså mere optimalt end at rulle rundt med 12 flasker cotes du rohne vine. Når jeg finder vores plasticglas frem, der vinklubbens bestyrelse sgu nok også dampet af alligevel :D)

Det lykkes mig uden de store anstrengelser at finde den eneste vin i smageafdelingen, som ikke umiddelbart kan findes i butikken, så vi støver rundt og gennemsøger vinafdelingen flere gange. Jeg har fundet en Malbec - så er jeg helt sikker på, at vinklubbens bestyrelse ikke indfinder sig på turen :D). En ansat i butikken bliver sat ind i problemstillingen og fluks henter han vinen i en stak helt oppe ved indgangen. 40 kr. for 3 liter Malbec! Jeg synes ellers, at den var OK - i forhold til en Californisk rødvin?.

Godt belæsset med snoller og vin, vakler vi ud til camperen og så er vi klar til at starte turen for alvor.

Og hvad skal man så skrive om, når turen går ned af autostradaen og 7-eren mod Hamburg og Hannover. Nej vel - så vi strander et sted syd for Hamburg og nord for Hannover - og går til køjs på en parkeringsplads tæt på motorvejen. Ruddy har belært os om, at vi ikke må tørne ind på de pladser, hvor der ikke holder andre og hvor der ikke er butikker. Så vi adlyder ærbødigst!

Læs mere om turen, ved at klikke på billederne under de enkelte dage nedenfor. God fornøjelse!søndag den 30. marts 2014
Leipzig og See-Camping i Altenburg

 

mandag den 31. marts 2014
Altenburg og Frantiskovy Lazne (i Tjekkiet)

 

tirsdag den 1. april 2014
München

 

onsdag den 2. april 2014
Berchtesgaden Land

 

torsdag den 3. april 2014
Klatretur til Grünstein

 

fredag den 4. april 2014
Trieste (Italien)

 

lørdag den 5. april 2014
Dan Browns Inferno

 

søndag den 6. april 2014
Venedig

 

mandag den 7. april 2014
Øerne nord for Venedig

 

tirsdag den 8. april 2014
Sidste dag i Venedig

 

onsdag den 9. april 2014
Valpolciella - og jagten på god Amarone

 

torsdag den 10. april 2014
Dolimitterne

 

fredag den 11. april 2014
Farvel til Alperne

 

lørdag den 12. april 2014
Kempten (Tyskland)

 

søndag den 13. april 2014
Fauchbier fra Bamburg

 

mandag den 14. april 2014
Quedlinburg

 

tirsdag den 15. april 2014
Wernigerode

 

onsdag den 16. april 2014
Hjemad igen