Skotland - lørdag den 13. - søndag den 21. september 2014

Tilbage

Prolog

Hvad dælen får os til at komme tilbage til Skotland igen og igen??? Naturen er jo fantastisk og meget afvekslende. Der er nok, at se på. Men det er nu en biting på denne tur, der som hovedformål har, at besøge de 2 familie whisky-tønder, der gemmer sig på 2 forskellige øer i Skotlandet.

Planlægningen har stået på i et års tid og opdraget til rejsearrangøren (Alex) har været, at det hele skal foregå med offentlige transportmidler, da der ikke kan skrabes nok (ædruelige) chauffører sammen til sådan en tur. Ikke et ord nævnt om frygten for, at skulle køre i den "forkerte" side af vejen

Turen er planlagt og alt er på plads. Selv om det glipper lidt til sidst, da de sidste formaliteter omkring besøg på distillerierne, der huser vores whisky, skal på plads. Et sidste kontrolcheck hos det ene distilleri afslører, at de ikke vil lade os besigtige vores egen tønde. På trods af flere forsøg på, at overtale dem, er de ikke til at hugge og stikke i. Vi giver franskmændene skylden, idet et stort fransk konsortium har købt distilleriet Bruichladdich.

Planen er i hovedtræk, at vi flyver til Edinburg og fortsætter mod Glasgow og videre til byen Ardrossan, hvorfra vi sejler til øen Arran. Her bruger vi et par dage og aflægger øens distilleri et besøg. Vores første Bach-tønde ligger her. Så fortsætter vi til øen Islay, der jo er kendt for de røgede whiskyer. Her besøger vi bl.a. Bruichladdich, men også de store distillerier Ardbeg, Lagavullin og Laphroaig kan vente et besøg fra vikingerne!

Og hvem er det så, der tjekker ind hos Bach Tours?

Fra egen stald (i Erritsø) er det Marie og Alex samt sønnike Lasse. Maries søskende: Jens Peter, Hans Christian og Ingelise - med ægtefællerne Bente, Kirsten og Michael. Fra det høje nord dukker min bror Brian op med Jette. De medbringer deres 2 sønner Danny og Christian.

Efter 3 dage på Islay, rejser Nordjyderne hjem og vi andre tager til Edinburgh, hvor vi bruger et par dage, før vi også drager hjem. Ja, det var turen i korte træk. Lad os så komme afsted!

Læs mere om turen, ved at klikke på billederne under de enkelte dage nedenfor. God fornøjelse!mandag den 13. september 2004
Billund, Frankfurt, Edinburgh, Glasgow og Arran

 

søndag den 14. september 2014
Arran rundt

 

mandag den 15. september 2014
Arran Distillery og til Islay

 

tirsdag den 16. september 2014
Bruichladdich Distillery og Bowmore

 

onsdag den 17. september 2014
Lagavulin og Laphroaig Distilleries

 

torsdag den 18. september 2014
Fra Islay til Glasgow og Edinburgh

 

fredag den 19. september 2014
Glenkinchie Distillery og Edinburgh City

 

lørdag den 20. september 2014
Edinburgh - Frankfurt - Billund