Italien - mandag den 4. marts 2019

Fra Acireale til Catania

Forrige dag Oversigt Næste dag

Solen skinnede atter fra en skyfri himmel. Natten havde været meget urolig. Jeg havde ikke hørt mere fra tivoliet. Det havde trætheden klaret. Men I løbet af natten vågnede jeg til en større kortege af udrykningskøretøjer. Senere udrulledes et større familiedrama foran vognen. Børn og voksne der skiftevis græd og råbte af hinanden. Så gå dog hjem og sov i stedet, tænkte jeg. Med det første lys på himlen dukkede vogne op, der åbenbart skulle gøre nærområdet rent for papirfnuller. De kørte rundt på sportspladsen og sørgede for, at beboerne i de få autocampere på pladsen ikke skulle sove alt for længe.

Vi ignorerede dem, så godt vi kunne og havde ikke travlt med at komme fra pladsen. Alligevel var vi vist de første, der kørte derfra ved godt 9-tiden. Første stop var et supermarked og det kan godt være lidt svært at finde på Google Maps. Så kom jeg i tanke om, at man kan søge på f.eks. LIDL - og det gjorde jeg. Der dukkede et LIDL op i udkanten af næste destinationsby Catania. Den stilede vi efter.

I første omgang undgik vi motorvejen mellem Acireale og Catania. Det har sin pris, for GPS’en ledte os via en række små og aldeles dårlige veje men vi var friske og havde mod på det eventyr, sådan nogle veje kan give med kvaliteten af asfalten (absolut mangel på samme) og den måde, de andre trafikanter gebærder sig på.

Marie har lært at læse trafikken og der var ingen problemer med at komme til LIDL. Bortset fra, at GPS’en ind imellem foreslår en alternativ rute og engang imellem accepterer jeg dette, hvis det umiddelbart ser fornuftigt ud. Og pludselig havnede vi alligevel på motorvejen på et kort stræk.

LIDL var en helt ny butik med en pæn stor parkeringsplads. Det var dejligt. Vi fik handlet lidt fornødenheder ind (for en gang skyld hverken øl eller vin, for det havde vi nok af i camperen).

GPS’en blev sat til at finde en camperplads, hvor vi skulle give 10 euro pr. nat. Her var alle fornødenheder, så det var en OK billig pris. VI nåede frem til pladsen via en større omvej på motorvejen. Jeg tror, at jeg fik læst et kort forkert og pludselig var vi på vej ud af byen mod Palermo, der ligger på Siciliens modsatte side.

Camperpladsen var et forfærdentligt sted. Gamle udrangerede biler, lastbiler, campere og busser i en pærevælling. En boss med 2 tænder i munden og ikke et ord engelsk. Han anviste os en plads under et tag. Det er sikkert fint om sommeren, når temperaturen er over 40 grader. Men vores solcelle vil gerne have noget at leve af - og det så ikke umiddelbart ud til, at vi kunne få strøm på pladsen. Heldigvis dukkede en anden fyr op, der kunne lidt engelsk. Han forstod vores problem og med ham som tolk blev vi enige om, at holde uden for halvtaget foran et par gamle smadderkasser.

Jeg forsøgte at finde et toilet men det viste sig at være en hestestald, jeg var på vej ind i, så jeg opgav.

Efter lidt frokost og en powernap, var det ved 3-tiden tide til lidt eventyr i Catania, der er den næststørste by på Sicilien. Lige udenfor camperpladsen var en busholdeplads og vi sprang på den første bus, der dukkede op. Den kørte mod “centro”, og jeg kunne følge med på mobilen, når vi nærmede os et sted, hvor det var klogt at hoppe af. Det viste sig at være ved en busstation tæt på Piazza Duomo.

Så gik vi på jagt efter nogle af de krydser, vi havde sat hjemmefra. Vi fik set en del prominente bygninger, byens katedral og en flot park. Vores forventninger til parkerne var justeret lidt nedad efter dem, vi tidligere har set. Der skal nok være lidt blomster i parkerne, før de virkelig shiner.

Catania
Catania
Catania
Fiskerestaurant i Catania
Catania
Katedralen i Catania
Catania

En ølbar var der også aftegnet på ønskelisten. Beer Wall var desværre lukket om mandagen og lukkede først op igen tirsdag kl. 20. Dér ligger vi jo næsten i vores seng…

Så vi fandt tilbage til busstationen, hvor der holdt et gammelt lig af en bus, klar til at køre os hjem igen. Over stok og sten gik det i den Cataniske trafik. Jeg nød blot, at jeg ikke skulle guide chaufføren…

Marie havde store planer med aftensmaden i dag, så vi delte en god øl, før hun kastede sig over gasblussene. Vi har stadig gas på den første flaske, så en af vores (mine) bekymringer ser snart ud til at være gjort til skamme!

Aftensmaden bestod af blomkål, gulerødder og bønner, serveret sammen med en færdigkøbt gordon bleu. Det smagte super.


Forrige dag Oversigt Næste dag