Italien - onsdag den 6. marts 2019

Fra Catania til Siracusa

Forrige dag Oversigt Næste dag

Hvad var nu det for noget. Skyer på himlen? Heldigvis nogle lette nogle. Nå, vi ville alligevel køre videre, så det gjorde måske ikke så meget. Inden vi var klar til afgang, var himlen dog atter blå.

Vores camper sted var ikke nogen slaraffenland. Toilettet var utrolig uhumsk med en stor vask i hjørnet, der afslørede, at rummet blev brugt til andet og mere end det, vi ville bruge det til. Selve toilettet var et hul i jorden og der skulle man også stå, hvis man ville i bad. Bruseren var installeret lige over hullet. Det fristede ikke. Til gengæld havde jeg ingen skrupler ved at tømme vores toilettank ned i hullet. Toilettet endte faktisk med at blive renere af det :)

Primitiv parkering i Catania

Vi betalte den gamle mand ved indgangen 20 euro for 2 dages parkering og han smilede med sine 2 tænder som kvittering.

Vores mål i dag var en parkeringsplads langt ude på landet i et kuperet landskab ved Pantalica gravpladsen. Her ville vi forsøge at få en nat i fred og ro. Men sådan skulle det ikke blive.

I første omgang gik turen ned af E45 og videre af en forholdsvis god landevej mod Sortina. I udkanten af Sortina fandt vi et supermarked fra MD Discount - en kæde, vi ikke havde set før. Her handlede vi lidt forskelligt og fortsatte ind mod Sortina. Egentlig var det planen, at vi ville finde en parkeringsplads i udkanten af Sortina og se lidt nærmere på byen. Men inden vi fik set os om, var vi på vej ned gennem en smal gade i byen. Vi fortsatte forsigtigt gennem byen og ventede på at kunne dreje fra og komme ud af centrum, hvor der ikke er meget plads til selv en lille camper.

Landevej mod Sortina

Vi nåede helt igennem byen og havde 2 muligheder: Enten skulle vi tilbage gennem byen via andre smalle og stejle gader eller også skulle vi fortsætte af en stejl vej med serpentinersving. Vi valgte det sidste og Marie fik kam til sit hår. Vejen var overordentlig smal og for hvert sving måtte hun bakke adskillige gange, for at komme rundt. På vejen hang der træer og buske ud over og skrabte imod bilens tag og sider. Det lød ikke godt…

Efter en halv times kørsel, nåede vi heldigvis til en større vej og vi kunne ånde lettet op. En italiener havde fået lov til at overhale os på vejen ned. Han holdt længere nede og gav Marie thumbs up for hendes kørsel. Hun blev slemt stolt!

Landevej mod Sortina

Vi opgav gravpladsen og havde mest travlt med at sørge for, at vi kom ud af området uden for mange skrammer. Vi kørte i Pantalica kløften og det var rigtig smukt, men det kneb med at nyde det, mens vi havde vores trafikale udfordringer.

I første omgang bestemte vejen, at vi skulle til byen Solarino. Klokken var omkring halv 2, da vi kom dertil og sulten begyndte at melde sig. Marie fandt lidt brød, ost og pølse frem, mens jeg undersøgte mulighederne for den videre færd. Over maden besluttede vi, at fortsætte til Siracusa, for at nyde resten af eftermiddagssolen og varmen.

Solarino

Vores danske par, vi mødte tidligere på turen, havde omtalt en camperplads, vi måtte besøge i Siracusa og den stilede vi imod. Pladsen var tom, da vi ankom. Tæt op af en meget trafikeret vej, var det måske ikke det mest ønskværdige. VI havde netop brugt 2 dage ved en vej og havde nok mere brug for lidt fred og ro. Men mine ørepropper kunne vel klare et par dage mere…

Prisen var sat ned til 15 euro pr. døgn med strøm. Det var OK, for i højsæsonen kostede det 20 euro plus strøm.

Afslapning på camperpladsen i Siracusa

Kort tid efter vi havde tjekket ind og sat os til rette i solen, dukkede et australsk par op i en alternativ og meget terrængående autocamper. Vi fik en lille sludder med dem og fik så fred til at læse, sole sig og nyde et glas vin og en øl. Ahhh - ferie!

Aftensmaden blev en lille smule brød med pølse og ost. Vi orkede ikke det helt store, men havde måske fået lidt for mange chips inden maden :)

Marie mente, at jeg skulle læse højt af dagbogen for hende. Vi var langt bagud, så jeg gik i gang, mens hun fandt strikketøjet frem. Der gik ikke lang tid, før hun sad og småsov. Så spændende er min dagbog altså heller ikke!

Kl. kvarter over 9 gik vi i seng og på trods af, at vi boede op til en meget trafikeret hovedvej, lykkedes det hurtigt at falde i søvn. Et par timer senere vågnede jeg dog lettere omtumlet. Trafikken var stadig intens. Det lød næsten som om der blev skudt i området, når bilerne kørte over kloakdækslerne. Få det så fixet - jeg gjorde mit, ved at montere et par ørepropper. Det kunne også holde de galende haner ude. Hvordan dælen mon de har fået programmeret hanerne til at skulle gale sent om aftenen?


Forrige dag Oversigt Næste dag