Italien - mandag den 11. marts 2019

Afslapning i Punta Secca

Forrige dag Oversigt Næste dag

I dag ville jeg have frisk morgenbrød. Koste hvad det ville! Efter et morgenbad med nogenlunde varmt vand i bruseren, var jeg klar til at gå ind til nærmeste by (Punta Secca), men porten til campingpladsen var lukket. Klokken var kvarter over 8, så det var lidt mærkeligt, at vi var låst inde. Jeg overvejede at kravle over porten, men min ringe vægt til trods, så ville jeg nok rive porten ud af murværket, hvis jeg forsøgte. Google Maps er min ven, tænkte jeg. Det må være muligt at komme rundt om stranden og ind til byen. Men nej, da jeg nåede ned til stranden, var der hegn helt ud i vandet. Det var nok heller ikke tilrådeligt at kravle over dér. Så tilbage til indgangen. Stadig låst… Men pladsen er stor, så jeg vandrede ned i den modsatte ende og her var hegnet ca. 1 meter højt, så det kunne jeg forcere.

Jeg kunne allerede dufte det friske brød, mens jeg gik langs de endeløse rækker af drivhuse med auberginer i. Byen lå lige bag campingpladsen men en lille omvej var nødvendig, for at komme ind til byen. Punta Secca så næsten ud som en spøgelsesby. Hvis det ikke var fordi der kørte biler forbi mig og jeg kunne høre håndværkere arbejder rundt omkring, ville jeg tro, at byen var forladt. Det stod en total overfyldt affaldscontainer ved indgangen til den forholdsvis lille by. Sikke en gang rod, tænkte jeg. Men selve byen var pæn og ren og husene var faktisk i rigtig god stand - eller var ved at blive sat i stand. Det var tydeligt, at Punta Secca var en rigtig sommerby.

Byens købmand havde lukket. Pokkers. Her havde jeg satset på, at det friske brød skulle hentes. Jeg gik lidt videre og fandt et lille torv med en reklame - bl.a. for et minimarked. Jeg noterede mig adressen og gik på jagt. Denne gang var der bonus. Her var åben i det lille supermarked. Der var næsten mørkt. En dame gik og fejede og en ældre herre sad klar ved kasseapparatet. “Bonjurno” sagde jeg og det eneste ord, jeg næsten kender på italiensk - ud over høflighedsfraserne - er brød - “Panne”, så det sagde jeg også. Manden ved kassen svarede “bread” og pegede ind i butikken. Kvinden viste mig ind til de hellige haller med brød så frisk, at det næsten var lunt. Jeg nappede et par stykker og skyndte mig tilbage til Marie med byttet.

Hun havde dækket fint op i camperen med dug på bordet og servietter. Hyggeligt. Æggene skulle bare lige koges. Mens vi ventede på dem, lød der nogle korte dyt fra en bil. Det undrede os, at der var en bil, for porten til campingpladsen var stadig ikke åben, da jeg kom retur.

“Det er fandme løgn”, sagde jeg. Det var en bager, der kom med varer og solgte dem ud af bagenden på bilen. Sikkert lige så friske, som dem jeg havde været 3 kvarter om at få bjerget! Nå, vi overbeviste os selv om, at vores brød smagte meget bedre.

Sådan går det, når man ikke får nogen form for information fra campingpladsen. Mange steder får vi udleveret et stykke papir med de mest relevante oplysninger. Her har vi intet fået og vi skulle selv finde ud af, hvor tingene var. F.eks. kunne vi slet ikke finde nogen affaldsspande på pladsen. Det viste sig, at de stod uden for campingpladsen.

På stranden i Punta Secca

Med stor fornøjelse spiste vi morgenmaden. Dagens program bestod af ingenting. Jeg kunne næsten se for mig, at jeg bare skulle bruge hele dagen på, at kigge ud over vandet. Men jeg fik læst min bog om problemerne med indvandrere, muslimer og fundamentalister færdig.

Vi fik vasket lidt mere tøj og lavet en rigtig lækker salat til frokost. Så slappede vi lidt mere af (det er hårdt, at holde langtidsferie!). Ved 3-tiden fik vi en kop kaffe og gik ind til byen igen. Marie skulle da også se den “storby”, vi boede ved siden af. Ved 16:30 tiden lukkede købmanden atter op og vi fik provianteret lidt. Butikken var noget større, end jeg havde lagt mærke til om morgenen. Her var det bare lige ind og nuppe 2 brød og ud igen.

Punta Secca
Drivhusene omkring campingpladsen
Drivhusene omkring campingpladsen
Stranden i Punta Secca

Vejret havde for en gang skyld været næsten overskyet. Temperaturen var egentlig OK, men der blæste en kold vind. Og de næste dage har de lovet, at det skal blæse op til 16 meter. Heldigvis ligger vi i læ på campingpladsen - troede vi.

Aftensmaden blev en variation af spaghetti Carbonara med hvidløg og salatløg. Det var OK men næste gang vil jeg nok stege salatløgene helt med…

Vi fik aftalt morgendagens program. Det indbefatter et bryggeri i Vittoria, et vinhus og en masse mosaikker.


Forrige dag Oversigt Næste dag