Italien - torsdag den 21. marts 2019

Palermo

Forrige dag Oversigt Næste dag

Vi startede med at prøve camperpladsens badefaciliteter af. De fejlede ikke noget. Det så også forholdsvis nyt ud. Ved 9-tiden var vi klar til en dag i Palermo. Der var en del krydser, der skulle undersøges.

De lå alle ind mod centrum og vi færdedes hjemmevant i byen efter bare en dag. Formiddagen gik med at kigge på markeder og vi fik vores lyst styret med at se på grøntsager og fisk. Vi fik også set en vildt udsmykket kirke Chiesa deli’Immacolata Concepzione, der lå med indgang direkte fra grøntsagsmarkedet. Mens vi beundrede den næsten alt for overdådige udsmykning i kirken, kunne vi høre hvordan sælgerne stod udenfor og råbte.

Marked i Palermo
Chiesa dell'Immacolata Concezione
Chiesa dell'Immacolata Concezione
Chiesa dell'Immacolata Concezione
Chiesa dell'Immacolata Concezione
Marked i Palermo

På vores markeds-rute fandt vi også et større område med tøj, gardiner, tæpper o.l.

Ved 11:30 tiden trængte vores ben til et pusterum og ganen til noget læskende og vi fandt et bord i solen ved en stor kirke. Tjeneren fandt hurtigt et glas køligt hvidvin og en danskvand til os - samt en stor tallerken franske kartofler. Det sidste serverer de ofte her - til Maries store glæde. Det er næsten de eneste chips, hun gider spise.

De næste stjerner på vores kort handlede om et udsigtspunkt lige ved siden af den plads, vi havde siddet ved. Ved havnen havde Marie læst om en mur, man kunne gå på. Der var ikke meget at se på, så vi måtte erkende, at de 2 stjerner, vi havde haft ved havnen var begge en nitte.

Chiesa di San Domenico
Piazza San Domenico

Vi skyndte os bare op mod cento storico igen. Det smådryppede lidt og regntøjet var kommet frem. Vi havde egentlig aftalt, at vi i dag skulle spise street food, for der var så meget lækkert at se på i går. Men regnen og sulten gjorde, at vi alligevel trak indenfor på en lille restaurant Piano lidt udenfor turiststrømmen. Tjeneren undrede sig over, at vi kun skulle have en skål caesar salat. Men det var en pæn skude, vi blev præsenteret for, så vi havde vist valgt rigtigt. Vi skulle jo også spise lidt af det obligatoriske brød med olivenolie på :)

Vores stjerner var ved at være udforsket i Palermo. Der var lige en kirke og et royalt palads på vejen hjem. Kirken ville have 6 euro i entre. Det kunne vi ikke se nogen grund til, så vi droppede den. Paladset var nok også en pebret omgang - og så meget interesserede det os ikke, så vi valgte også denne del fra.

Piazza Pretoria
Marie køber maleri fra Erice

Marie jagtede stadig nogle risboller, som hun havde set på vej ind mod byen i går. Men vi kunne ikke finde dem og i stedet gik vi omkring den lokale bager, for at købe lidt småkager til kaffen. De var så tørre, at det var lige før kaffen blev suget op af koppen, når man smagte på dem. Så italienske småkager - nejtak!

Efter et par timers afslapning i camperen, skulle vi altså have fundet den forbandede pub. Eller rettere sagt - vi havde fundet den. Men den var jo lukket. I dag skulle det være!

Så ved 6-tiden forlod vi camperpladsen og gik en ny vej ned til Spillo, der nu var åben. Men lidt skuffende havde de stort set ingen italiensk øl på hanerne. Det var udenlandsk det meste af det. De satsede mest på belgisk øl, så det måtte vi leve med. Så det blev en aften med belgiske klassikere som Chimay, Rocquefort og Carolus Classic. På deres menukort var der steak med gorgonzolasovs. Det måtte jeg prøve - og det smagte faktisk rigtig godt, så italienerne kan altså godt lave bøf og sovs :)

Endelig en ølpub, der har åben: Spillo

Ud på aftenen var der underholdning med en italiensk herre, der sang noget populærmusik, som nok ville jage enhver gæst ud af den engelske, hvis Peter vovede at hyre ham i Fredericia. Men der var reserveret en del borde i forbindelse med underholdningen, så han var populær nok her. Der var lidt Julio Iglesias over ham og musikken. Jeg tør så nok garantere, at vi var det selskab, der satte flest øl til livs den aften!

Det blev tæt på midnat, inden vi var tilbage i camperen, så det blev vist turens festaften :)


Forrige dag Oversigt Næste dag