Italien - fredag den 22. marts 2019

Fra Palermo til Cefalú

Forrige dag Oversigt Næste dag

Der var efterhånden dukket en del campere op på vores parkeringsplads. Der var både tyskere og østrigere iblandt. Så der var en del trafik mellem camperne og toilet/bad.

Undervejs på turen havde vi købt en del vin og madvarer, som skulle med til Danmark. Jeg fik pakket rundt på det, så det lå forsvarligt pakket i et par af de store plastickasser, vi havde stående i bagagerummet. Samtidig kunne jeg konstatere, at vi var ved at løbe tør for dansk øl og sodavand.

Vi betalte vores parkeringsvagt for 2 overnatninger og kørte ud i den kaotiske Palermo trafik. Heldigvis skulle vi bare lige ud af en vej, så var vi ved hovedvejen, der førte mod Messina, Catania og Cefalú, som var vores næste destination.

Vejret var stadig overskyet og der faldt et par regndråber, men der var lunt og vi kunne snildt sidde i t-shirts. Så snart vi var ude af Palermo, stilnede trafikken af. Igen kørte vi gennem et spændende bjergområde med dybe kløfter.

I Cefalú drejede vi fra og betalte 90 pence, for at bruge motorvejen. Det var til at komme over. Så kørte vi ind i den kaotiske bytrafik igen. Vi havde sat kurs mod et Carrefour supermarked, men vejen ned mod supermarkedet så meget lille ud og vi var i tvivl, om der var plads til os på vejen, så vi fortsatte ligeud. Kort efter svingede Marie op af en anden vej og vupti - der var en parkeringsplads.

Så gik vi ned til Gourmet Deco Carrefour supermarkedet. Jeg døjede med mit venstre knæ. Det virkede til at være overbelastet af et par dage i Palermo - men også tidligere på turen har det brokket sig lidt.

Supermarkedet var et rigtigt gourmet marked. Priserne var sikkert skruet lidt op, men hylderne så også indbydende ud. I ølafdelingen fandt vi nogle italienske og sicilienske øl, som vi ikke havde prøvet. Når vi ikke kan få deres gode øl på pubber, må vi købe det på flaske - og prøve det i camperen i stedet.

Ved 13:30 tiden kørte vi mod en parkeringsplads ved lystbådehavnen i Cefalú. Trafikken var horribel, men vi nåede frem til havnen og en plads, der næsten var direkte på stranden. Det var fantastisk. Her kunne vi snildt bo et par nætter!

Marie diskede op med lidt specialiteter. Saltet og tørret tun og en speciel smøre-pølse, der var velkrydret. Det smagte fint og i dag var der luksus på bordet: en skive rugbrød.

Vi nød udsigten. Jeg havde taget en stærk pille, som vi havde købt på sidste tur til Italien. Pillen fremkaldte et stort behov for en middagslur og jeg kravlede om bagi, mens Marie satte sig til rette med sit strikketøj.

På trods af vores tørre småkager i går, havde Marie vovet at investere i et par cannoli kager til kaffen i dag. De var ikke slet så tørre og smagte egentlig ganske OK. Så måske skal vi give italienerne en chance mere på dén front.

Jeg læste dagbog for Marie, mens det klarede op og solen gik ned bag det store bjerg, der lå mellem os og størstedelen af Cefalú. Jeg havde en plan om at bestige bjerget. Det skulle være en fin tur. Men mit knæ ville nok have bedst af, at jeg ikke kravlede op af et højt bjerg lige nu.

I stedet slappede vi af i camperen resten af dagen.

Aftensmaden bestod af nogle kødboller, som mindede lidt om frikadeller. Disse var dog lavet af skinkekød og der var fyldt ost og andre spændende ting ind i bollerne. De smagte super fint.

Aftensmad i Cefalú

Ved 9-tiden overmandede trætheden os. Det var hårdt at sidde helt stille og kigge ud på havnen og vandet! Vi kravlede i seng. Jeg faldt i søvn med det samme. Marie læste - jeg ved ikke, hvor længe hun holdt ud…


Forrige dag Oversigt Næste dag