Italien - søndag den 24. marts 2019

Fra Cefalú til Nissoria

Forrige dag Oversigt Næste dag

Havnen var igen i nat et yndet besøgsmål for natteravne. Der kom en del scootere og biler i løbet af natten. Ved 3:30 tiden var der nogen, der synes, at der skulle være ekstra fest. De hamrede og bankede på deres bil, tudede i hornet og råbte og skreg. Sikke en fest.

Men det stilnede af. Ved 5-tiden begyndte fiskerne at indfinde sig. Jeg vågnede ved, at solen stod rød i horisonten lige foran os. Solen var mere konstant end månen med at stå op :)

På havnen startede en fiskekutter, der bragte lydmæssige minder til min barndom på havnen i Frederikshavn. Jeg skyndte mig ud, for at fange lyden på video. Sikke en flot morgen. I dag var det min tur til at stå op med solen. Marie snorksov fra det hele :)

Morgen i Cefalù
Cefalù

Efter morgenmaden måtte vi til det. Vores plads i Cefalú havde været en af de rigtig gode. Vi var heldige at få den forreste plads på havnen og den var svær at forlade. Solen stod højt på himlen og alligevel kørte vi fra byen og tilbage til motorvejen mod Palermo. Efter ca. 20 km., drejede vi fra mod Catania. Så var det væk fra kysten og op i bjergene. Vi fortsatte mod Enna på motorvejen, der gennem et langt område stort set var bygget på broer, så der var gjort noget, for at udjævne det bakkede område, vi kørte i.

Riserva Naturale Orientata Monte San Calogero
Pause med chips

Få kilometer før Enna, drejede vi fra motorvejen og så gik det ellers opad. Enna er en spøjs by, delt i 2 og den øverste by ligger adskillige hundrede meter over den nederste del. Marie er blevet syvdobbelt mester i hårnålesving. Heldigvis var der ikke rigtig noget trafik sidst på formiddagen, da vi kørte op af vejen.

På toppen var udsigten svimlende. Vi parkerede ved en stor borg. Der var fin plads til os og kirkegængere var åbenbart på vej tilbage til deres biler efter endt gudstjeneste, for mange af bilerne forsvandt fra parkeringsområdet lige efter vi havde parkeret.

I første omgang gik vi en tur rundt om borgen. Bag borgen skulle være et udsigtspunkt og det skal jeg da lige hilse at sige, at der var. Her var en enestående udsigt over området stort set 360 grader rundt med byen Enna som det ene hjørne. Overfor Enna lå på en anden bjergtop byen Calascibetta og længere væk kunne man se Leonforte.

Udsigt fra Enna
Udsigt fra Enna
Enna
Udsigt fra Enna
Udsigt til ødelagt bro
Rocca Di Cerere

Vi sugede godt til os af den fantastiske udsigt og tænkte på, at vi efterhånden havde haft mange svimlende udsigter her på Sicilien.

I Enna var der ikke umiddelbart så meget at se på. Vi nåede frem til katedralen og kastede et hurtigt blik indenfor. På pladsen udenfor var der åbenbart møde med ambulancefolk. Her holdt en del ambulancer og stedet var fyldt med folk i uniform. Midt på pladsen var de ved at lave en øvelse med en båre.

Duomo Maria Santissima della Visitazione
Duomo Maria Santissima della Visitazione

Marie mente, at jeg skulle give frokost i Enna i dag, så vi jagtede et spisested. Der var ikke umiddelbart så mange af dem, men da vi fandt ud til en af de veje, der gik helt ude ved kanten af byen, dukkede restaurant Il Mito del Kore op. Det var et pizzeria og det var vi lige indstillet på, så det var perfekt. En braldrende vært, der viste sig at være kokken, bød velkommen og talte som en verdensmand. Han hentede fluks et ølkort med specialøl til os, da vi spurgte til øl. Marie fandt en meget spændende øl, hvori der skulle være Marsala vin. Den måtte prøves. Desværre var huset udgået for denne øl. Det havde åbenbart været en travl aften i går, så de var også gået tør for Cola - ikke at vi bestilte det…

Vi studerede det ambitiøse kort, hvor ca. halvdelen var pizza’er. Da vi ville afgive vores bestilling, var pizzaovnen desværre ikke startet op. Først til aften, forklarede vores mester. Det kunne han måske lige have nævnt, da vi fik kortet. Det var ligesom halvdelen af menukortet, han ikke kunne levere med den øvelse. Så røg drikkepengene…

I stedet bestilte jeg en schnitzel og da der ikke var nogen former for sidedish på menukortet, forventede jeg at få det fornødne tilbehør med til kødet. Men nej, der var kun en stor - og i øvrigt velsmagende schnitzel på en omgang ruccolasalat. Marie havde til gengæld fået en stor portion pasta med ost og peber - uden noget andet. Så vi kunne da lige dele portionerne lige over - så var der lidt til os begge.

Vores braldrende vært ville absolut ikke acceptere, at vi ikke skulle have dessert og han proklamerede, at vi SKULLE smage en siciliensk kage. Han lovede Marie, at der ville ske masser af spændende ting, når vi kravlede i seng i aften, efter at have spist sådan en kage. Da jeg spiste min, tænkte jeg, at om ikke andet, så vil der da støve lidt, hvis vi slog en prut under dynen! Sødt og tørt…

Calascibetta (fra Enna)
Camperparkering ved Castello di Lombardia

Vi blev enige om at fortsætte turen og forlod Enna af de samme hårnålesving, som vi var kommet dertil via. Den øl, som vores frokostvært ikke havde, var åbenbart leveret via en butik i Leonforte, som lå ca. 10 km. fra Enna. Det blev næste destination. Vi fandt frem til en kommunal plads for campere, men her var fyldt op med et tivoli. Vi kantede os ind mellem de forskellige forlystelser og slappede lidt af. Jeg var ikke helt tryg ved stedet, for på den anden side af forlystelserne var der en del campingvogne. Jeg har ingen fordomme mod folk, der arbejder i et tivoli. Jo, det har jeg vist…

Hovedvej SS121

Da de så gjorde antræk til, at ville starte tivoliet op, fortrak vi hurtigt fra stedet og kørte nogle få hundrede meter op af en vej og parkerede. Nu var vi også tættere på Lion Beer Pub. Vi skulle bare lige ned af nogle trapper, så var vi der. Og der var sørme en butik, men den var lukket. Marie kiggede ind af vinduerne og konstaterede, at det vist mest var udenlandsk øl. Vi prøvede at ringe til ejeren, men telefonen blev ikke taget, så vi gik med uforrettet sag.

Leonforte så ikke ud til at være en by, vi havde lyst til at overnatte i, så vi fortsatte til næste by, hvor Marie også havde fundet en pub/ølsted. Fantastisk evne hun har til det der. I den noget mindre by Nissoria fandt vi en helt tom parkeringsplads, hvor vi gemte os i hjørnet. Efter lidt søgen fandt vi frem til adressen, hvor øltemplet skulle være. Her var en barbershop. En ældre kvinde kunne lidt tysk og hun forklarede Marie, at der havde været en ølshop på stedet. Endnu en nitte. Nu var vi efterhånden ved at opgive lysten til at kigge mere efter ølbutikker og pubber. De VIL ikke sælge deres lokale øl her på Sicilien. Vi skal nok vente, til vi kommer nord for Rom igen. Så forstår de måske bedre værdien af godt øl :)

Tilbage i camperen sad vi og morede os over, at en lille bitte bil blev ved med at køre rundt omkring os. Lige over for os gik en vej ind og dermed var der 3 veje, den kunne komme fra. Vi så den mindst 40 gange, før vi rullede ned for vinduet. De lokale skulle da ikke se, at vi sad og nød en god italiensk specialøl, som vi havde købt i Cefalú.

Aftensmaden bestod af lidt rugbrød og rester fra køleskabet. Jeg var lidt træt og kravlede i seng allerede ved 20:30-tiden. Marie fulgte efter, for at læse lidt.

Det er egentlig alt for tidligt at gå i seng, når vi alligevel sover til kl. 7 næste morgen. Men jeg har ikke rigtig fået nogle aktiviteter med, som jeg kan bruge tid på. Det manglende lys sætter en begrænsning. Men hvad gør det også, når jeg er træt nok og kan sove :)


Forrige dag Oversigt Næste dag