Italien - torsdag den 28. marts 2019

Fra Milazzo til Ali Terme

Forrige dag Oversigt Næste dag

I løbet af natten gik det op for mig, at det engelske parlament havde nedstemt alle de 8 alternative forslag og dermed var der endnu mere kaos omkring deres udtrædelse af EU. Sikke et cirkus…

Vejrguderne var heller ikke venlig stemte i dag. Regn det meste af dagen og 12-13 grader. Nå, vi skulle til vinsmagning og det foregik vel indenfor.

Vi begav os ud i den hektiske morgentrafik mod Barcellona. Jeg synes, at mit temperament havde lidt svært ved at kapere den vandvittige aktivitet, der er på vejene. Bilerne kører ind foran os fra højre og venstre, kører ud fra vejkanten, holder på skrå ud på vejen. Eller folk kaster deres bil ind til siden og smækker dørene op lige foran os. Eller de gående krydser vejen uden at kigge sig synderligt for. Det er altså helt andre regler, der gælder her og i den hektiske trafik går det hele så stærkt, at det kan være svært at kapere. Men som jeg tidligere har nævnt, så fungerer det mirakuløst nok. Trafikken glider fint og det er sjældent, at man holder helt stille. Sker det, kan man være sikker på, at deres horn kommer i spil. Så virker det til, at de ingen tålmodighed har overhovedet.

Vi havde udset os en parkeringsplads ved et stadion, men her var overfyldt. Marie forsøgte at parkere på en lille plads men det gik ikke og hun måtte kante sig ud fra pladsen igen. Et par pladser bag hende bakkede en anden bil ud og straks kom hornet i brug, for Marie holdt jo i vejen. Jeg var ved at hjælpe Marie ud og da jeg ikke lige havde et horn, som jeg kunne bruge til at svare bilejeren med, fik han med meget klare fagter at vide, at han skulle bakke væk, så Marie kunne komme ud i hendes tempo. Mine fagter må have været tydelige nok, for i løbet af et øjeblik, var bilen helt væk fra rækken :)

Vi fandt frem til vores vinbonde Maria Genovese, der stod og ventede på os ved indgangen til hendes “vingård”, der lå i en baggård i gaden Via Regina Margherita i Barcellona. Maria fortalte, at hun stort set er alene om at drive vinhuset. Det meste kan hun klare på egen hånd. I markerne har hun brug for hjælp, fordi tingene skal gøres hurtigt, når naturen er klar til det.

Vi blev vist ind i et stort lokale, hvor der stod masser af ståltanke og udstyr, som Maria brugte til fremstillingen af vinene. Alt blev klaret i dette lokale, når først druerne var ankommet. Vi skulle spidse ører, for at forstå Marias engelske, men vi fik da langt det meste med. Maria havde forberedt en præsentation for os og vi blev bænket på 3 plasticstole foran et skrivebord, der stod midt i lokalet. Her stod en PC, en del bøger lå slået op. Her var også et lille fad med lokal ost og en spegepølse, som Maria fortalte, var med sorte vildsvin fra Nebrodi nationalparken - så var det åbenbart vildsvin, vi havde set i parken et par dage tidligere. Endelig stod der på bordet også nogle flasker vin og 3 glas.

Vi fik en længere historie om Marias 2 små vinmarker og om, hvad det indebærer, at dyrke økologisk vin. Ind imellem måtte Maria slå ord op i en ordbog eller hun måtte kigge i nogle noter, hun åbenbart havde lavet til i dag. Som hun selv forklarede, så var det svært med de tekniske termer i vinfremstillingen.

Vi fik en rigtig god snak med Maria og hun fortalte bl.a., at hun skulle til en stor vinfestival Vinitalia i Verona i den kommende uge. Det var en lang togrejse frem og tilbage for hende og da hun ikke kunne få hotel i Verona, var det noget med at sove i toget. Hun har også en 3-årig søn, hun gerne vil tilbage til.

Besøg hos vinbonden Maria i Vigna Nica
Besøg hos vinbonden Maria i Vigna Nica

Hendes produktion af vine er ikke ret stor. Typisk får hun produceret omkring 2.000 - 3.500 flasker af en bestemt vin hver år. Nogle år kan hun ikke producere enkelte af vinene, fordi druerne ikke har været gode nok. Alle vine er nummereret og selvfølgelig flasket i hånden. Det må være et stort arbejde for Maria og hun må bruge meget tid i det lokale, vi sad i.

Vi smagte et par af hendes vine og det var tydeligt, at begge vine har potentiale til at ligge nogle år, før de skal drikkes. Desværre (for os) var hendes hvidvin udsolgt, så vi smagte 2 rødvine. Først hendes Vino Mamertino Rosso DOC, som havde lagret på ståltanke i 24 måneder. Den kunne Marie godt lide. Jeg var mere vild med den anden Vino Mamertino Rosso Riserva DOC, der havde fået yderligere 16 måneder på egetræstønder.

Vi fik lov til at købe en kasse med 6 flasker til en meget billig pris (omkring 80 euro). Normalt koster hendes vine hhv. 24 og 40 euro pr. flaske. Pyha, så var de også betalte :)

Det pjaskregnede, da vi forlod Maria og hendes vingård, så vi skyndte os tilbage til camperen. Vi havde snakket om at finde et pizzaria, før vi kørte fra Barcellona, men det dårlige vejr gav os mere lyst til bare at køre videre.

Egentlig var vi nu færdige med at se de ting på Sicilien, som vi havde sat os for. Men Marie synes, at det kunne være passende at køre tilbage til Ali Terme, hvor vores Sicilienseventyr startede, så vi kørte på motorvejen mod Messina og fortsatte videre sydpå mod Catania.

Ali Terme ligger ca. 20 km. syd for Messina (hvor vi skal sejle fra). Vores lille parkeringsplads ved stranden foran byen var stadig tom, så vi parkerede samme sted, som vi havde holdt ved en måned tidligere.

Frokosten blev lidt sen og vi slappede lidt af og læste en times tid. Så lukkede vores lokale købmand op og vi aflagde den lokale bager og købmanden et besøg. Vi var åbenbart kommet i prime time, for købmandens butik var godt fyldt med mennesker. Så var der ikke meget plads i de smalle gange.

Da mørket havde sænket sig over camperen, gik vi på jagt efter et pizzzaria i nabobyen Nizza di Sicilia. Klokken var 7 og der var ikke nogen gæster i restaurant A Casa Pinta. En god regel siger, at man aldrig skal vælge en tom restaurant - men denne regel gælder bestemt ikke i Italien, for så skal man spise meget sent!

Vi fik serveret 2 pizzaer, der smagte rigtig lækkert. Det tog under et kvarter, før pizzaerne var på bordet. Det kan man vel ikke klage over…

Vi gik tilbage til vores camper og fik lagt lidt planer for de kommende dage. I morgen sejler vi tilbage til fastlandet og så har Marie fundet nogle flere stjerner, vi skal jagte i Calabria regionen (den nederste del af det Italienske fastland).


Forrige dag Oversigt Næste dag