Italien - torsdag den 18. april 2019

Fra Houtribslag til Biddinghuizen (ved Veluwemeer)

Forrige dag Oversigt Næste dag

I dag ville vi prøve kræfter med en ny blomsterrute på den nordøstlige side af Flevoland. Vejrguderne havde lovet sol og varme, så vi var besluttet på at starte tidligt ud. Ved 8-tiden tørnede vi ud fra den lange parkeringsplads. De fleste andre campere var kun ved at vågne.

Camperplads med plads til 4 campere

Vores blomsterrute blev kaldt Dronten/Swifterbant og var 95 km. lang. Ret hurtigt dukkede de første tulipanmarker op og med solen på, stod de i ekstrem klare farver. Hele formiddagen kørte vi rundt i det flade landskab og jagtede tulipanmarkerne. Hvis vi kunne komme tæt på dem, så gjorde vi det. Nogle gange parkerede vi i vejsiderne på de smalle veje, for at gå ned af smalle spor eller stier. Andre gange måtte vi leve med, at der var en vandkanal mellem os og markerne. Mange af markerne havde blomster, der lige knap var sprunget ud. Så stod der et flot skær over markerne, når vi så dem på afstand. Men når vi kom tæt på blomsterne, var farverne ikke helt så kraftige. I disse tilfælde var det faktisk en fordel at tage billeder lidt på afstand og så højt oppe fra, som vi kunne komme til.

Undervejs på ruten sad jeg konstant og fulgte med på kortet over ruten og gav løbende nye dessinger til Google Maps, for at den kunne lede os rundt i landskabet. Kortet viste os også, hvor blomstermarkerne var placeret, så efterhånden var vi meget rutinerede i at finde frem til tulipanerne. Det var ikke så svært, for de lyste op i landskabet.

Tulipanmarker
Tulipanmarker
Tulipanmarker
Man skulle tro, at farverne er forstærket i Photoshop. Det er de ikke!
Tulipanmarker
Tulipanmarker
Tulipanmarker
Tulipanmarker
Tulipanmarker
Tulipanmarker
Tulipanmarker
Tulipanmarker
Tulipanmarker
Tulipanmarker
Marie har selv lavet en lille blomsterdekoration

Ved frokosttid nåede vi frem til en blomsterhandler på ruten. Her kunne man plukke tulipaner og man måtte gerne tage løgene med, hvis man kunne få dem op. Jeg synes, at jeg havde læst, at man kunne købe lidt at spise på stedet og min mave var indstillet på en lille frokost. Men der var kun kaffe, saft og kage. Så vi gik retur til camperen og anrettede vores egen lille frokost.

Vi var nået ned i den sydøstligste kant af blomsterruten og Marie mente, at vi skulle tage en lille afstikker til byen Elburg. Her parkerede vi camperen og gik over broen til den lille by, der er helt omkranset af en vold. Byen virkede meget hyggeligt. Alle butikker var åbne og her var mange mennesker (turister), der sad ved de udendørs borde i hovedgaden. Der var et værre leben. Marie og jeg købte en softice i byens centrum. Priserne på softice var noget lavere her, end vi kender i Danmarki. 2 euro for en mellemstor softice var da OK.

Elburg

Jeg var lidt i dialog med Lene og Paul. De var på vej op mod Flevoland efter et besøg i Keukenhof. Deres køleskab var gået i stykker og kunne kun køre på strøm, så de ville gerne, at vi fandt en camperplads, hvor vi kunne få strøm. Min fine camper-app blev straks sat i sving, for jeg havde fundet ud af, at man kan sætte et filter på søgningen, så man f.eks. kun får pladser op, hvor man kan få strøm. 9 km. fra Elburg lå en fin plads, hvor prisen var 14,50 euro. Inkl. strøm og øvrige faciliteter. Lene og Paul kørte til pladsen og kort tid efter sendte de et billede fra camperen, hvor de holdt med direkte udsigt over Veluwemeer. 10 minutter senere holdt vi ved siden af dem. Det var god timing!

Jeg havde sagt til Marie, at vi ikke længere fik borde og stole ud på turen, for bagagerummet var totalt stuvet sammen. Men Lene og Paul sad allerede i solen og hyggede sig, så jeg måtte i gang med at grave vores stole frem også. Det var nu ikke så slemt, som jeg havde frygtet - men det bliver vel også først et problem, når det hele skal stuves sammen igen :)

Vi gik en tur hen langs stranden, dvs. langs en smal, lang campingplads, som vi holdt ved siden af. For enden af campingpladsen lå en cafe, hvor vi kunne nyde en fadøl og en GT - og nyde livet i første række!

Da vi kom tilbage til camperen, startede Paul gasgrillen op med en steg, som vi havde købt. Der blev serveret en lille forret med melon og god skinke fra Italien. Derefter gik pigerne i lag med at lave salat, mens Paul og jeg holdt brandvagt ved grillen :)

Hygge ved Biddinghuizen

Det blæste kraftigt og når vi ikke lige sad i solen, var det en kende for koldt. Så hovedretten blev serveret i vores camper, mens Paul og jeg fortsatte den lille smagning med franske øl, som Marie og jeg købte lige inden vi kørte ind i Belgien. Der var faktisk flere gode imellem - men også nogle mærkelige frugtøl.

Der blev vasket op, drukket kaffe og snakket godt, til det var blevet mørkt og fuldmånen stod højt på himlen. Det var smukt at se ud over vandet, hvor månens lys spejlede sig i de livlige småbølger.

Der gik sport i at tage billeder af månen

Trætheden overmandede os og vi aftalte, at morgenmaden blev serveret, når den var klar. Men ikke tidligere end kl. 8:15!


Forrige dag Oversigt Næste dag