Italien - fredag den 19. april 2019

Fra Biddinghuizen til kroen In den Stallen (Winschoten)

Forrige dag Oversigt Næste dag

Jeg vågnede ved 6-tiden ved, at en anden camperfamilie begyndte at skramle og smække døre. Det var da lidt tidligt, at begynde på det. Men jeg stod op og nød en smuk solopgang lige til venstre for vores campere, mens jeg fik skrevet dagbog.

Lene og Paul ville køre blomsterruten, som Marie og jeg havde set i går. Marie og jeg ville fortsætte til den nordlige del af Flevoland og se lidt på markerne dér. Så måtte vi se, hvor langt det førte os. Jeg havde en lille plan om at nå op i nærheden af Hamburg i dag. Der er en spansk butik, som jeg gerne vil aflægge et visit.

Biddinghuizen

Efter en god gang morgenmad skiltes vores veje igen. Vi kørte direkte mod A6 og over broen til Flevoland nord. Blomsterruten, som Paul havde fundet dér var absolut den flotteste af dem, vi havde set. Her var mange marker med tulipaner. Jeg havde et kort på telefonen og jeg forsøgte at guide Marie rundt. Men tilipanruten var fint afmærket, så jeg lagde telefonen væk og nød turen i stedet. Her var en del andre biler og campere, men det er jo også helligdag for mange. Langs ruten var der også en del, der solgte forskellige ting - bl.a. selvfølgelig tulipaner. På ruten havde vi ikke oplevelsen af, at mange af markerne ligger væk fra vejene. De fleste marker lå, så det muligt at komme tæt på.

På jagt efter flere tulipanmarker
Tulipanmarker
Ketelmeer

Ved frokosttid begyndte vi at kigge efter et passende sted, at holde ind og spise frokost. Vi var lidt kræsne, for vi ville have et sted, hvor der var en blomstermark syd for vejen, så vi kunne sidde og kigge ud på blomsterne, mens vi spiste. Det tog lidt tid, og så var der jo lige det med farven på markens tulipaner. Nå, vi kunne ikke være kræsne og fandt en hvid mark.

Tulipanmarker
Tulipanmarker
Tulipanmarker
Tulipanmarker
Pause ved Creil
Tulipanmarker
Tulipanmarker
Tulipanmarker
Tulipanmarker
Farvel til Holland

Vi var på turens nordligste punkt og valgte at sige farvel til tilipanerne og sætte snuden mod Groningen. Snart var vi ude på motorvejen og her var en del trafik. Ret kort tid efter vi var kørt på motorvejen var der kø. Det så ud til, at det skyldes, at der var en bro, der havde været åben over en kanal.

Vejret var alt for godt til at køre i. Så da vi kom til Groningen, holdt vi pause ved en fin camperplads ved en lille velbesøgt søstrand. Her var 6 autocamper pladser og jeg kunne se på vores app, at der var en del, der brokkede sig over, at camperne holdt der længere end de tilladte antal dage. Pladsen var også fyldt op og der holdt en del campere på øvrige parkeringspladser. Vi fik tømt vand og toilet og parkerede vores camper på bedste italienske manér uden for de afmærkede båse - men så vi ikke var til gene for nogen.

Så tog vi en kande kaffe og lidt snoller med ned til stranden og nød varmen. Det var hårdt at sige det, men det var næsten for varmt at sidde i solen.

Halvanden time senere var vi klar til at køre videre. Marie havde fået en besked fra Tove og Elmer fra Kolding. De var på vej til Holland i deres autocamper og de havde tænkt sig at gøre holdt ved en kro en halv times kørsel vest for Groningen. Vi kunne jo holde ind og spise aftensmad sammen med dem på kroen. Det lød som en fin plan, så vi satte kurs mod kroen.

Elmer og Tove var allerede ankommet. De havde en veninde med i camperen. Hun havde indlogeret sig på kroen. I morgen ville de køre ned og se tulipanområdet og vende tilbage til kroen igen. Det var et hårdt program i vores øjne.

Vi fik friske asparges til aftensmad og godt vin og øl, hvorefter vi kravlede i seng. Marie og jeg besluttede, at vi ville stå tidligt op næste morgen, for at fortsætte mod Hamburg.


Forrige dag Oversigt Næste dag