Italien - lørdag den 20. april 2019

Fra Winschoten og hjemme igen

Forrige dag Oversigt

Paradoksalt nok blev det turens sidste dag, hvor vi første gang satte vækkeuret. Kl. 5 var det op, for at køre mod Hamburg. Vi ville gerne afsted inden varmen for alvor satte ind. Præcist kl. 6 kørte vi ind i Tyskland og snart havde vi morgensolen lige ind gennem forruden. Heldigvis var der ikke så meget trafik, så det gik hurtigt mod Hamburg. Jeg ville gerne besøge en spansk butik, hvor vi kunne købe sherry.

Solen står op over motorvejen

Trafikken ind gennem Hamburg var slet ikke kommet i gang endnu, så vi kørte let og ubesværet ind gennem de mange lyskryds til vores spanske butik La Torre. Her købte jeg 8 flasker Oloroso sherry, der smager helt fantastisk. Sherry er ikke nemt at købe ret mange steder - heller ikke i Spanien. Det er vist ikke in, at drikke denne fantastiske hedvin. Men nu havde vi på lager igen og vi skyndte os ud af byen igen, for at undgå for meget trafik.

Tilbage på A7 motorvejen mod Danmark, hvor trafikken var taget noget til. Ved grænsen slog vi et sving forbi Priss supermarkedet og netop som vi skulle til at forlade parkeringspladsen dér, ringede børnenes fætter Tobias og inviterede på aftensmad. De var ved at ligge fliser omkring deres hus og Lasse hjalp. Vi var lidt i syv sind, for nu var vi jo tæt på at være hjemme - men vi besluttede, at slå et lille sving omkring Gredstedbro.

Kielerkanalen
Markerne i Danmark har også fået kulør

Efter aftensmaden tog vi hjem og ved 20-tiden kunne vi endelig køre ind i indkørslen igen.

Snart hjemme
Hjemme igen!

Jeg havde glædet mig til at komme hjem og smage en Bach Bryg, for at markere, at nu var vi hjemme. Vi sad alle 3 og nød lidt øl, før vi alle trætte kravlede i seng.  

Epilog

Kan man bo i en autocamper i 10 uger?
Det er første gang, at vi har prøvet en langtidsferie. Jeg var af den indstilling, at hvis vi fik fniller af, at bo i en autocamper så lang tid, så måtte vi tjekke ind på et hotel eller B&B. Men det har overhovedet ikke været på tale. Det har fungeret rigtig godt og vi har indrettet os perfekt i camperen. Det er vist meget få gange, at vi har gået lidt i vejen for hinanden :)

Kan et forhold bære, at man går op og ned af hinanden i 24 timer i døgnet, 10 uger i træk?
Jeg kan sagtens forestille mig, at nogle forhold vil blive sat på en prøve. Vi er jo ikke vant til at være så koncentreret sammen i dagligdagen. Men der har i vores tilfælde ikke været skyggen af udfordringer på den konto. Vi har fundet ud af det i fred og fordragelighed. Det har været fantastisk at opleve. Marie har båret over med mit temperament, når vi har begivet os ud i den italienske trafik. Vi har været meget enige om, hvad vi skulle se og hvor vi skulle køre hen. Jeg tror, at vi er lige gode til at give plads og rumme hinandens ønsker og ideer. Så der har ikke været skyggen af et heftigt skænderi eller surmulen fra nogen af os :) Småkedeligt vil nogle måske kalde det. Vi kalder det fred og fordragelighed.

Kan man blive ved med at have appetit på at opleve så lang tid i træk?
Helt bestemt, men det kræver at man har den rette indstilling til tempoet på turen. Det dur ikke, at man har et knivskarpt program hver eneste dag. Så går man død allerede efter en uge. Vi har overhovedet ingen aftaler haft undervejs. Vi har ikke købt billetter til en færge eller en begivenhed, så vi skulle være et bestemt sted på et bestemt tidspunkt. Vi har kunnet køre i helt vores eget tempo. Har vi haft lyst til at tage en ekstra overnatning et sted, så har vi gjort det. Den eneste aftale, som vi lavede på hele turen var med vinhuset på Sicilien. Det var ikke let at besøge vinhusene uden for sæsonen, hvis vi ikke havde en aftale. Det er klart, at vi oplever en masse på sådan en tur og det er vigtigt, at der er tid undervejs til at få indtrykkene til at bundfælde sig. Det hjælper pauserne også til. Jeg har skrevet dagbog hver dag enten om morgenen eller om aftenen. Jeg har erfaring for, at det hjælper mig godt med at få lagret indtrykkene. Men vi har begge oplevet, at vi drømmer mere om natten. Det tror jeg også er kroppens middel til at få indtrykkene lagt ind på “hylderne”, selv om drømmene ikke har en pind at gøre med det, som vi har oplevet.


Forrige dag Oversigt