Familietur til Belgien - torsdag den 26. maj - mandag den 30. maj 2022

Tilbage

Lasses kæreste Maja var i praktik på forskellige hospitaler i Bruxelles og Lasse havde sagt sit job op hos Tibnor og var taget med derned. Det skulle udnyttes og i Kristi Himmelfartsferien dog vi til Belgien i autocamperen. Vibe og Jonathan var lidt mere bekvemme og fløj derned. Ud på eftermiddagen om torsdagen mødtes vi i Mechelen, hvor de unge mennesker blev indlogeret på hotel over for Het Anker. Der var desværre ikke plads på Het Ankers eget hotel. Marie og jeg tog en nat i autocamperen og fik til gengæld en enkelt nat på Het Ankers hotel. Torsdag aften spiste vi god mad på Bambu Street Food i Mechelen. Et lækkert sted.

Marie nyder morgenkaffen i camperen
En kondibænk i Mechelen
Mechelen
Den centrale plads i Mechelen
Rådhuset i Mechelen
Marie i Mechelen
Maja på streetfood i Mechelen
Lasse på skulptur
Het Anker
Het Anker
Het Anker
På brasseriet

Fredag havde vi en aftale med Het Ankers eksport manager Paul Barbier, der viste os rundt i Het Anker bryggeriets univers. Vi startede med at køre ud til Het Ankers whisky distilleri. En flot istandsat 3-længet gård Stokerij de Molenberg i byen Willebroek. Herefter fortsatte vi til Het Ankers store haller, hvor øllet fragtes til, når det er brygget inde i Mechelen. Her opbevares øllet og det tappes på flasker og fustager. Inden vi kørte tilbage til bryggeriet, gjorde vi et stop i byen Battel, hvor Het Anker har indrettet en kirke som restaurant og bar med eget bryggeri. Batteliek er i sandhed smukt og nænsomt restaureret. Virkeligt et besøg værd. Pauls program sluttede med en rundvisning på bryggeriet og efterfølgende smagning af nogle af de øl, som vi kender særdeles godt. Vi tog afsked med Paul og blev hængende i brasseriet, hvor vi havde bestilt bord til om aftenen.

Marie har fundet en spøjs bænk
Het Ankers whisky destilleri
Het Ankers tappehaller
Het Ankers tappehaller
Het Ankers tappehaller
Batteliek
Batteliek
Batteliek
Batteliek
Batteliek
Paul Barbier giver en rundtur på Het Anker
Het Anker
Mechelen
Mechelen
Marie og Jonathan

Lørdag var rejsedag men inden vi forlod Mechelen, besøgte vi lige det sidste af Het Ankers domiciler. I Maneblusser City - et stort indkøbscenter - havde Het Anker indrettet en form for burger restaurant med deres gode øl på hanerne. Det virkede malplaceret og passer slet ikke ind i mit billede af Het Anker. Så kørte vi til Bruxelles, hvor Marie og jeg fandt en stille vej et par kilometer fra centrum, hvor vi kunne overnatte i camperen. Vi gik ind til centrum og mødtes med de andre. Vi tøffede lidt rundt i byen og spiste en god middag på en restaurant tæt på, hvor Maja og Lasse boede.

Lasse på øl indkøb
Frokost i camperen ved Maneblusser City

Søndag gik det atter mod centrum og vi brugte dagen på at opleve Bruxelles og spiste undervejs moules frites i centrum. Vi nåede også ind på en mindre knejpe, hvor vi kunne få et smagebræt med 4 forskellige sours. Spændende. Efter at have travet byen tyndt, sluttede vi med en god pizza i nærheden af, hvor autocamperen holdt. Så havde Marie og jeg ikke så langt hjem.

Marie ved skulptur i Bruxelles
Marked i Bruxelles
Pauseøl
Lasse, Maja, Jonathan og Vibe ved Zinneke Pis
Alex ved Zinneke Pis
Maja og Vibe i Bruxelles
Marie og Alex får moules frittes
Maja og Lasse på fiskerestaurant
Marie og Maja får belgiske vafler
Lasse til ølsmagning med sours
Ølpause
Streetfood i Bruxelles
Marie nyder dagens sidste øl

Mandag var hjemrejsedag. Vi kunne tage det roligt ud af Belgien og op gennem Holland og Tyskland, hvor vi ud på eftermiddagen gjorde holdt ved Rhodondendron Parken i Bremen, før vi tog sidste etape til Danmark.

En rigtig dejlig weekend sammen med vores dejlige børn og svigerbørn.

Rhodondendron park i Bremen
Rhodondendron park i Bremen
Marie i rhodondendron park

Tilbage