Tour de France besøg hos Lene og Paul i Hejlsminde - søndag den 3. juli 2022

Tilbage

Danmark blev for alvor ramt af Tour de France feber i 2022. Normalt havde jeg det bedst, når jeg kunne nyde de flotte billeder fra Frankrig på fjernsynet, men i år kom Tour de France på besøg i Danmark. Så måtte jeg forlade sofaen og vi tog ned til Hejlsminde, hvor feltet kørte forbi på 3. etape - efter de havde huseret i København og kørt over Storebælt.

Sammen med Charlotte, Michael, Lene, Paul og Laura nød vi først et veldækket morgenbord, hvorefter vi begav os til landevejen mellem Hejls og Hejlsminde. Her brugte vi nogle timer på at se karavanen køre forbi, motionister blive klappet op af bakken og til sidst kom suset. Vi kunne følge den direkte transmission på fjernsynet og konstatere, at danskeren Magnus Cort førte løbet. Det gav ekstra begejstring i vejsiderne. Helikopterne svævede over hovederne på os som tegn på, at nu skete der noget. Så dukkede han op på siden af en servicevogn, hvor han åbenbart var i snak med chaufføren.

Et par minutter efter dukkede feltet op og svup, svup, svup - så var det hele overstået. Vi gik hjem til et lille traktement hos Lene og Paul, mens vi fulgte resten af etapen på tv. Magnus Corts føring holdt ikke helt til mål. Til gengæld vandt Jonas Vingegaard senere hele løbet i Paris. En fantastisk præstation.

Den danske Tour de France eufori blev desværre lænset, da en sindsyg mand samme aften skød og dræbte flere gæster i Fields i København. Det gav en mærkelig stemning, efter vi havde været glade for hele festen og opbakningen i bl.a. Vejle og Hejlsminde fra de tusinder af tilskuere. I stedet skulle vi nu se ekstra tv nyheder, hvor de bl.a. fortalte, at den afsluttende festmiddag med de kongelige i Sønderborg var aflyst.

Marie snakker i telefon før feltet ræser forbi
Forventningsfulde venter vi på momentet
Danskeren Magnus Cort fører

Tilbage