Irland - mandag den 22. - mandag den 29. maj 2023

Prolog

2023

Marie og jeg holdt en fælles 60 års fødselsdag på pubben. Vi trængte til lidt fest efter pandemien. Vi havde nået en alder, hvor det var svært at lave en liste med gaveønsker. Så vi ønskede os en tur til Irland - og praktiske, som vi altid har været, foreslog vi, at vores gæster kunne indbetale et beløb på vores "gavekonto". Så var kimen lagt til turen til Irland.

Men hvorfor lige Irland?

Vi havde haft besøg af Claus Hebor, der på pubben havde holdt en smagning med gode irske whiskeyer. Senere var Claus på besøg sammen med en irsk musiker Joe Gibson, der fortalte om Irland og spillede irsk musik.

Claus er historiker og han elsker Irland. Har rejst i Irland mere end 400 gange. Og så havde han nogle foldere med, der beskrev nogle rejser rundt i Irland, som han arrangerer. Vi blev overbevist, fordi Claus var en god fortæller og folk med passion har altid en tendens til at tiltrække andre.

Så vi var ikke i tvivl om, at vi gerne ville med Claus en tur til Irland. Vi havde egentlig tilmeldt os en tur i det vestlige Irland men Claus foreslog, at vi tog med på en tur i det nordvestlige Irland og Nordirland. Vi sagde ja - uden at tænke mere over det. Faktisk gik det først for alver op for os, at vi skulle bruge meget tid i "krigszonen" Nordirland, da vi var kommet afsted.

Det var første gang vi skulle føres rundt på en rejse uden vi selv havde arrangeret noget. Bach Tours skulle bare følge med strømmen!

Optakten til turen var ikke den allerbedste. Vi var begge 2 snotforkølede og ingen af os sov ret meget natten op til afgangen. Måske var det bare rejsefeber :)

mandag den 22. maj 2023
Fra Fredericia via København og Dublin til Letterkenny
tirsdag den 23. maj 2023
Slieve League og Ardara
onsdag den 24. maj 2023
Letterkenny sightseeing og afternoon tea
torsdag den 25. maj 2023
Maghery Bay og Glenveagh National Park
fredag den 26. maj 2023
Derry
lørdag den 27. maj 2023
Fra Letterkenny via Antrim Coast til Belfast
søndag den 28. maj 2023
Belfast sightseeing
mandag den 29. maj 2023
Hjemad igen