Irland - mandag den 22. maj 2023

Oversigt Næste dag

Fra Fredericia via København og Dublin til Letterkenny

Bruseren havde ikke helt held til at skylle forkølelsen væk, så vi måtte klare os med at være nogenlunde friske efter en nat med kun få timers søvn.

Der var bestilt taxa kl. 5:50 og på banegården købte vi lidt kaffe og rundstykker. Nu skulle der hygges i toget.

Lige som vi var ved at sætte os på vores pladser, hørte jeg nogen nævne, at de skulle til Irland. Jeg dristede mig til at spørge, om de skulle rejse med Claus Hebor. Det skulle de. Senere fandt vi ud af, at de hed Birgitte og Peter.

Birgitte genkendte mig fra pubben og hendes mand Peter kunne fortælle, at han på pubben havde nævnt, at han ikke kunne lide hvedeøl – hvorefter jeg havde serveret hvedeøl for ham. Hvedeøl er nemlig ikke bare hvedeøl!

Vi sov så meget som muligt på turen mod Københavns Lufthavn. Det var ikke let, for på sæderne ved siden af sad der 2 kolleger fra banen, der åbenbart skulle diskutere alt mellem himmel og jord. Jeg konkluderede, at de var meget enige om tingene…

I lufthavnen var der ikke så travlt, som vi kunne frygte. Vi gik stille og roligt gennem alle steps og jeg nød, at vi kunne tage den lidt med ro i lufthavnen. Med en lille halv times forsinkelse, lettede Norwegian.

Marie faldt hurtigt i søvn i flyet og jeg bestilte en kop kaffe og en whisky, så jeg kunne få en lille middagslur også. Den indkøbte sandwich fra Lagkagehuset blev spist og snart småsov vi atter.

I Dublin blev vi hentet af Claus Hebor og hans kone Helle. Der stod en flok på 16 gæster. Nogle kom rundt og gav hånd. Andre gemte sig lidt. Det virkede lidt akavet.

Claus viste os ud til vores bus. Jeg gik sammen med Peter fra Fredericia - og da vi nærmede os et par busser, ønskede vi os den til højre. Den var stor og moderne - med masser af plads, Men det var den til vestre, vi skulle med. En lidt ældre sag - som viste sig at passe helt til vores selskab. Der var ikke så meget plads mellem sæderne. Til gengæld var der mange ledige sæder, så vi kunne sidde hver for sig - det viste sig at blive rigtig super!

Turen fra lufthavnen og nordpå tog ca. 3 timer. Undervejs kørte vi ind i Nordirland og ud igen, gennem et frodigt område, der gradvist blev mere kuperet, før vi nåede den lille by Letterkenny, hvor vi skulle bo de første 4 dage.

I bussen fortalte Claus en masse om vores program, hvad man gør og ikke bør gøre i Irland. Vi lærte bl.a. at det var vigtigt at bruge høflighedsfraserne Please og Thank you og Claus mindede os om, at vi danskere egentlig er lidt reserveret og ikke særligt venlige, når vi er i udlandet. Det kunne jeg sagtens følge ham i!

3 timer i bus uden stop var måske lige i overkanten, så folk begyndte at snakke om kaffe og kage eller ligefrem en Guinness. Måske var der også nogen, der trængte til et toilet...

Claus lovede, at han kun skulle bruge 5 sekunder på at skaffe vores nøglekort, men der var åbenbart kø i receptionen, så det tog et kvarter i stedet.

Marie og jeg pakkede hurtigt ud og listede en tur ned af gaden, for at proviantere lidt til morgendagens tur.

Letterkenny er en lille by med ca. 20.000 indbyggere. Ved første øjekast virkede her lidt slidt og gammelt. I hovedgaden var mange butikker lukket og der var sikkert bygget et større indkøbscenter i byens udkant. Det var dog påfaldende, at der lå masser af pubber i gaden. Så pubdøden var ikke helt nået til Letterkenny endnu.

Vi fandt en pub nede i gaden. Den så meget slidt ud udenpå men indenfor var McCafferty et skatkammer af gamle malerier, skilte, flasker og andet øl relateret. Jeg tror aldrig, at jeg havde set en så autentisk pub før.

Vi bestilte et par øl – udvalget var meget begrænset til en pub af den størrelse. Med øllet i hånden, gik vi en tur rundt i pubben og studerede alt interiøret. Vi endte oppe på the rooftop beer garden, hvor solen skinnede. Vi var helt alene her, men jeg følte mig overbevist om, at på en fredag eller lørdag aften ville der garanteret være fyldt op her.

Marie på rooftop beer garden i McCafferty

Tilbage til hotellet, hvor flere fra vores selskab sad i baren og nød en øl. Vi bestilte også en.

Klokken nærmede sig 19 og der blev serveret aftensmad. Vi kunne vælge mellem 3 forretter og 3-4 hovedretter. Jeg bestilte caesars salat til forret og en fiskesuppe til hovedret. Det smagte rigtig godt og blev vi ikke mætte, var det helt sikkert vores egen skyld.

Efter middagen proklamerede Claus, at han ville over på den nærmeste pub og høre live music. Flere fulgte med mens mange trak sig tilbage. Det sidste gjorde vi også. Vi var lidt trætte. Vi var 5 jyder på holdet og vi havde jo brugt mindst et par timer mere på turen til Irland, så vi var vel undskyldt.

Vi skulle nok tage revanche senere!


Oversigt Næste dag