Bach Bryg
Næssets Guld Ale

Beskrivelse

Bryg 7 og 11 er de første udgaver af denne mørke og kraftige øl. De var begge meget kraftige men denne udgave når "kun" 5,86. Det kan skyldes 2 ting: For det første har jeg beregnet mig frem til den mængde vand, der skal bruges til mæskning og sparging. For det andet lod jeg ikke udmæsketemperaturen stige til 85 grader, som den oprindelige opskrift skriver. Derudover har jeg prøvet at tørhumle (med 2. fermentering), tilsat en smule engelsk lakrids og brugt spraymalt istedet for sukker til karboneringen.
Et godt råd er jo, at man kun ændrer opskriften på et punkt, for at kunne følge udviklingen. Det har jeg så ikke gjort denne gang.

Bedømmelse

Da vi hældte øllet på flaske, synes jeg at den havde en pæn kraftig smag og ikke for humlet. Lidt sød i smagen.

Prøvesmagt 29. oktober 2012: Flot lag skum med en farve, der er som lys rørsukker. Forsvinder stille og rolig og efter ca. 5 minutter er der kun et tyndt lag tilbage. Øllet er mørkt og uklar. Har en god duft, uden at virke som en kraftig øl. Duften forstærkes positivt, når glasset sættes for munden. Godt øl. Tilpas bitter efter min smag. Måske en anelse simpel i smagen. Lidt flere smagsnuancer vil klæde dette bryg meget. Men her er allerede meget at bygge på!

Prøvesmagt 30. april 2013 (på min brors 50 års fødselsdag!): Bitterheden er der stadig i en god mængde. Øllet er klart og fint, hvis man ikke lige hælder bundslammet med i glasset. En rigtig god velafbalanceret ale, som sagtens kunne være en pale ale, hvis man dømmer på bitterheden. Den får en ekstra karakter, for den har udviklet sig siden sidste smagning i oktober 2012. Desværre er der ikke så mange flasker tilbage...

Karakter

Opskrift