Vibes kæreste Joachim ville gerne være med til at brygge øl og valget faldt egentlig på en Newcastle Brown Ale type med chili i. For at være sikker på, at jeg havde alle ingredienser valgte jeg imidlertid at forsøge mig igen med Snækløfterens Ale. Den er ikke så humlet som nogle af de andre øl og den bør være et godt bud på en chili øl.
Men hvor meget chili skal der i sådan en sag. Der er lige så mange bud på nettet, som der majskorn i et bryg, så jeg gik forsigtig frem og tænkte på, hvor galt det kan gå, hvis man kommer for meget chili i maden. Jeg bruger tørret thai chili. Tørret fordi det har jeg hørt Eddie fra Midtfyns Bryghus sige, at det er lettest at styre og thai chili fordi det har jeg i større mængder...
Prøvesmagt marts 2013: Mængden af chili er en lille smule for høj. I den nye bryg dominerer chilien men efter den har stået et stykke tid, harmonerer det nogenlunde. Næste gang vil jeg nok nedjustere mængden en anelse. Øllet har meget lidt skum og det virker en anelse flad. I de højhalsede flasker, som Joachim har anvendt, er der ingen skum overhovedet. Så her har mængden af luft i flaskerne altså betydning.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |