047 Bach's Baltiske Porter



Facts

Øltype Porter Forventet Alc. 7,6 % Brygdato 30 Nov 2014
Volume 80,00 l Målt Alc. 6,2 % Tappedato 14 Dec 2014
Bitterhed 23,0 IBUs Farve 100,3 EBC Pris kr.858,74
Medbryggere Jan Refsing og Jens Peter Høhrmann Udstyr Bach Bryg 75 liter Effektivitet 72,00 %


Malt (samlet vægt: 29,265 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
11,200 kg Pale Malt (2 Row) US (3,9 EBC) Grain 1 38,3 %
5,600 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 2 19,1 %
3,495 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 3 11,9 %
2,765 kg Caramunich II (Weyermann) (124,1 EBC) Grain 4 9,4 %
1,995 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 5 6,8 %
1,575 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain 6 5,4 %
1,163 kg Biscuit Malt (45,3 EBC) Grain 7 4,0 %
0,595 kg Carafa Special III (Weyermann) (925,9 EBC) Grain 8 2,0 %
0,296 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 9 1,0 %
0,243 kg Caraaroma (Weyermann) (350,7 EBC) Grain 10 0,8 %
0,238 kg Special B Malt (354,6 EBC) Grain 11 0,8 %
50 g Fuggles [4,50 %] - Mash 60,0 min Hop 12 1,0 IBUs


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 128,73 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Mash In Add 55,00 l of water at 75,5 C 66,0 C 60 min
Mash Out Heat to 77,0 C over 10 min 77,0 C 10 min


Sparging

Fly sparge with 73,73 l water at 77,0 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 96,52 l
Forventet pre-boil gravity: 1,067 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 60 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
0,100 kg Black Treacle (1200,0 EBC) Sugar 13 0,3 %
100 g Challenger [9,00 %] - Boil 60,0 min Hop 14 20,2 IBUs
40,00 g Irish Moss 75 liter (Boil 10,0 mins) Fining 15 -
50 g Hallertauer [3,50 %] - Boil 10,0 min Hop 16 1,4 IBUs
50 g Hallertauer [3,50 %] - Boil 2,0 min Hop 17 0,3 IBUs

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 86,00 l

Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
2,0 pkg Nottingham (Danstar #-) [23,66 ml] Yeast 18 -
2,0 pkg SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) [23,66 ml] Yeast 19 -
1,0 pkg Newcastle Dark Ale Yeast (Mangrove Jack's #M03) Yeast 20 -

Gravity

Forventet OG 1,073 SG Forventet FG 1,016 SG
Målt OG 1,073 SG Målt FG 1,026 SG


30 Nov 2014 - Første gæring (14,00 dage ved 19,4 C)
14 Dec 2014 - Anden gæring (10,00 dage ved 18,3 C)
14 Dec 2014 - Evt. Tredje gæring (7,00 dage ved 18,3 C)
14 Dec 2014 - Øllet eftergæres (Bottle with 470,56 g Corn Sugar) på flaske (30,00 dage ved 18,3 C)
13 Jan 2015 - Drik og nyd!

Noter

11,5 liter tynd øl
68,5 liter første bryg
80 liter i alt

Karakter og smagsnoter

Karakter: 0,0

Ikke prøvesmagt endnu.

Duft (0-12 points)
Udseende (0-3 points)
Smag (0-20 points)
Oplevelse i munden (0-5 points)
Samlet indtryk (0-10 points)