048 Bachs 1744 Porter



Facts

Øltype Porter Forventet Alc. 6,8 % Brygdato 12 Nov 2014
Volume 19,00 l Målt Alc. 7,9 % Tappedato 03 Dec 2014
Bitterhed 32,3 IBUs Farve 68,5 EBC Pris kr.212,59
Medbryggere Udstyr Pot and Cooler ( 5 Gal/19 L) - All Grain Effektivitet 68,00 %


Malt (samlet vægt: 7,780 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
5,600 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 72,0 %
0,910 kg Amber Malt (43,3 EBC) Grain 2 11,7 %
0,910 kg Brown Malt (128,1 EBC) Grain 3 11,7 %
0,360 kg Black (Patent) Malt (985,0 EBC) Grain 4 4,6 %


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 36,09 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Saccharification Add 20,29 l of water at 73,5 C 67,0 C 90 min
Mash Out Heat to 75,6 C over 10 min 75,6 C 10 min


Sparging

Fly sparge with 15,80 l water at 75,6 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 27,35 l
Forventet pre-boil gravity: 1,064 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 90 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
28 g Columbus (Tomahawk) [12,40 %] - Boil 90,0 min Hop 5 32,3 IBUs

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 20,51 l

Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
1,0 pkg Burton Union Yeast (Mangrove Jack's #M79) Yeast 6 -

Gravity

Forventet OG 1,075 SG Forventet FG 1,023 SG
Målt OG 1,080 SG Målt FG 1,020 SG


12 Nov 2014 - Første gæring (7,00 dage ved 22,0 C)
19 Nov 2014 - Anden gæring (14,00 dage ved 22,0 C)
03 Dec 2014 - Evt. Tredje gæring (0,00 dage ved 0,0 C)
03 Dec 2014 - Øllet eftergæres (Bottle with 101,67 g Table Sugar) på flaske (14,00 dage ved 22,0 C)
17 Dec 2014 - Drik og nyd!

Noter



Karakter og smagsnoter

Karakter: 0,0

Ikke prøvesmagt endnu

Duft (0-12 points)
Udseende (0-3 points)
Smag (0-20 points)
Oplevelse i munden (0-5 points)
Samlet indtryk (0-10 points)