049 Bach's Snækløfter



Facts

Øltype Strong Ale Forventet Alc. 5,2 % Brygdato 26 Dec 2014
Volume 24,00 l Målt Alc. 4,6 % Tappedato 11 Jan 2015
Bitterhed 33,2 IBUs Farve 51,3 EBC Pris kr.223,02
Medbryggere Udstyr Braumeister 20l Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 6,371 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
2,838 kg Pale Malt (2 Row) US (3,9 EBC) Grain 1 44,5 %
1,883 kg Caramunich Malt (110,3 EBC) Grain 2 29,6 %
0,604 kg Amber Malt (43,3 EBC) Grain 3 9,5 %
0,446 kg Wheat Malt, Bel (3,9 EBC) Grain 4 7,0 %
0,085 kg Chocolate (Dingemans) (1050,0 EBC) Grain 5 1,3 %
0,060 kg De-Bittered Black Malt (Dingemans) (1083,5 EBC) Grain 6 0,9 %


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 34,69 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Saccharification 1 Heat to 67,0 C over 5 min 67,0 C 60 min
add malt pipe Add 23,00 l of water and heat to 70,0 C over 20 min 70,0 C 0 min
Mash Out Heat to 78,0 C over 5 min 78,0 C 20 min


Sparging

Fly sparge with 11,69 l water at 78,0 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 28,77 l
Forventet pre-boil gravity: 1,053 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 60 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
0,454 kg Lyle's Golden Syrup (8,0 EBC) Extract 7 7,1 %
23 g Nugget [13,20 %] - Boil 60,0 min Hop 8 25,7 IBUs
10,00 g Irish Moss 20 liter (Boil 10,0 mins) Fining 9 -
31 g Styrian Goldings [4,20 %] - Boil 10,0 min Hop 10 4,0 IBUs
20 g Goldings [5,80 %] - Boil 10,0 min Hop 11 3,6 IBUs

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 25,00 l

Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
1,0 pkg Burton Union Yeast (Mangrove Jack's #M79) Yeast 12 -

Gravity

Forventet OG 1,057 SG Forventet FG 1,018 SG
Målt OG 1,058 SG Målt FG 1,023 SG


26 Dec 2014 - Første gæring (16,00 dage ved 19,4 C)
11 Jan 2015 - Anden gæring (0,00 dage ved 18,3 C)
11 Jan 2015 - Evt. Tredje gæring (0,00 dage ved 18,3 C)
11 Jan 2015 - Øllet eftergæres (Bottle with 84,62 g Table Sugar) på flaske (30,00 dage ved 18,3 C)
10 Feb 2015 - Drik og nyd!

Noter

I forhold til den oprindelige opskrift, er der foretaget følgende ændringer:
I stedet for Maris Otter malt er der brugt 2838 gram pale malt og 1883 gram cara munich
I stedet for 302 gram crystal malt er der brugt amber malt
I stedet for 60 gram black malt (Carafa III) er der brugt dehusked black
I stedet for Challenger er der brugt Nugget
I stedet for Fuggles er der brugt Styrian Goldings
I stedet for London ale er der brugt Burton Union

Karakter og smagsnoter

Karakter: 0,0

Ikke prøvesmagt endnu.

Duft (0-12 points)
Udseende (0-3 points)
Smag (0-20 points)
Oplevelse i munden (0-5 points)
Samlet indtryk (0-10 points)