054 Bach's Pækjuliær Ale



Facts

Øltype Strong Ale Forventet Alc. 6,0 % Brygdato 22 Mar 2015
Volume 75,00 l Målt Alc. 5,9 % Tappedato 05 Apr 2015
Bitterhed 29,3 IBUs Farve 44,8 EBC Pris kr.763,40
Medbryggere Lars Brøchner, Brian Brøchner og Jan Refsing Udstyr Bach Bryg (75 liter) Effektivitet 72,00 %


Malt (samlet vægt: 20,611 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
15,212 kg Maris Otter Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 73,8 %
1,718 kg Caramel/Crystal Malt - 80L (157,6 EBC) Grain 2 8,3 %
1,000 kg Brown Malt (128,1 EBC) Grain 3 4,9 %
0,540 kg Pale Malt (2 Row) US (3,9 EBC) Grain 4 2,6 %
0,512 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 5 2,5 %
0,326 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 6 1,6 %


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 116,16 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Saccharification Add 50,35 l of water at 73,5 C 66,7 C 90 min
Mash Out Heat to 75,6 C over 10 min 75,6 C 10 min


Sparging

Fly sparge with 65,80 l water at 75,6 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 93,82 l
Forventet pre-boil gravity: 1,045 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 90 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
86 g Northern Brewer [8,70 %] - Boil 90,0 min Hop 7 23,1 IBUs
62 g Fuggles [6,00 %] - Boil 15,0 min Hop 8 5,4 IBUs
40,00 g Irish Moss 75 liter (Boil 10,0 mins) Fining 9 -
62 g Fuggles [6,00 %] - Boil 2,0 min Hop 10 0,9 IBUs

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 81,00 l

Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
4,0 pkg Nottingham Yeast (Lallemand #-) [23,66 ml] Yeast 11 -
0,651 kg Black Treacle (300,0 EBC) Sugar 12 3,2 %
0,651 kg Cane Sugar, Dark (98,5 EBC) Sugar 13 3,2 %

Gravity

Forventet OG 1,056 SG Forventet FG 1,010 SG
Målt OG 1,057 SG Målt FG 1,012 SG


22 Mar 2015 - Første gæring (14,00 dage ved 19,4 C)
05 Apr 2015 - Anden gæring (0,00 dage ved 0,0 C)
05 Apr 2015 - Evt. Tredje gæring (0,00 dage ved 0,0 C)
05 Apr 2015 - Øllet eftergæres (Bottle with 376,43 g Black Treacle) på flaske (60,00 dage ved 18,3 C)
04 Jun 2015 - Drik og nyd!

Noter

Afvigelser fra den oprindelige planlagte opskrift:

Der skulle bruges 16.752 kg. pale malt. Det kom til at bestå af:
15.212 kg. Maris Otter
0.540 kg. Pale malt
1.000 kg. brown malt

Caracrystal skulle være 120 EBC. Det blev 150 EBC

Sukker og Black Treacle plejer at koge med. Denne gang har vi tilsat det til sidst.

I stedet for Newcastle Dark ale yeast, bruger vi Nottingham.

Karakter og smagsnoter

Karakter: 0,0

Ikke prøvesmagt endnu.

Duft (0-12 points)
Udseende (0-3 points)
Smag (0-20 points)
Oplevelse i munden (0-5 points)
Samlet indtryk (0-10 points)

---

Bach’s Bryg er et husbryggeri, der holder til i Erritsø. Jeg brygger typisk 1 gang om måneden, hvor venner og bekendte hjælper til (og deler rovet). Øllet produceres på samme måde, som de engelske real cask ales. Øllet gærer færdigt i flasken, for at skabe naturlig kulsyre. Denne proces kan ikke styres helt præcist, derfor kan der i nogle bryg være mere kulsyre end i andre. Jeg anbefaler, at ølflasken behandles som en gammel portvin. Lad flasken stå i fred og ro en times tid, før den åbnes. Luk forsigtigt op for øllet over håndvasken og hæld langsomt over i et glas. Så vil bundfaldet holde sig i flasken. Rigtig god fornøjelse!