056 Bach's IPA



Facts

Øltype India Pale Ale (IPA) Forventet Alc. 7,6 % Brygdato 19 Apr 2015
Volume 75,00 l Målt Alc. 8,3 % Tappedato 03 May 2015
Bitterhed 88,0 IBUs Farve 15,9 EBC Pris kr.980,39
Medbryggere Udstyr Bach Bryg 75 liter Effektivitet 72,00 %


Malt (samlet vægt: 26,544 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
25,000 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 1 94,2 %
0,707 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 2 2,7 %
0,634 kg Caraamber (Weyermann) (70,9 EBC) Grain 3 2,4 %
0,140 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 4 0,5 %
0,063 kg Amber Malt (43,3 EBC) Grain 5 0,2 %


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 120,90 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Saccharification Add 69,23 l of water at 71,2 C 65,0 C 60 min
Mash Out Heat to 78,0 C over 10 min 78,0 C 10 min


Sparging

Fly sparge with 51,68 l water at 75,6 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 91,32 l
Forventet pre-boil gravity: 1,066 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 60 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
48 g Amarillo [9,20 %] - Boil 60,0 min Hop 6 10,5 IBUs
36 g Magnum [12,00 %] - Boil 60,0 min Hop 7 10,3 IBUs
28 g Nugget [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 8 8,7 IBUs
12 g Cascade [5,50 %] - Boil 60,0 min Hop 9 1,6 IBUs
48 g Amarillo [9,20 %] - Boil 30,0 min Hop 10 8,1 IBUs
36 g Magnum [12,00 %] - Boil 30,0 min Hop 11 7,9 IBUs
28 g Nugget [13,00 %] - Boil 30,0 min Hop 12 6,7 IBUs
12 g Cascade [5,50 %] - Boil 30,0 min Hop 13 1,2 IBUs
48 g Amarillo [9,20 %] - Boil 15,0 min Hop 14 5,2 IBUs
36 g Magnum [12,00 %] - Boil 15,0 min Hop 15 5,1 IBUs
28 g Nugget [13,00 %] - Boil 15,0 min Hop 16 4,3 IBUs
12 g Cascade [5,50 %] - Boil 15,0 min Hop 17 0,8 IBUs
48 g Amarillo [9,20 %] - Boil 10,0 min Hop 18 3,8 IBUs
36 g Magnum [12,00 %] - Boil 10,0 min Hop 19 3,7 IBUs
28 g Nugget [13,00 %] - Boil 10,0 min Hop 20 3,2 IBUs
12 g Cascade [5,50 %] - Boil 10,0 min Hop 21 0,6 IBUs
48 g Amarillo [9,20 %] - Boil 5,0 min Hop 22 2,1 IBUs
36 g Magnum [12,00 %] - Boil 5,0 min Hop 23 2,1 IBUs
28 g Nugget [13,00 %] - Boil 5,0 min Hop 24 1,7 IBUs
12 g Cascade [5,50 %] - Boil 5,0 min Hop 25 0,3 IBUs
48 g Amarillo [9,20 %] - Boil 0,0 min Hop 26 0,0 IBUs
36 g Magnum [12,00 %] - Boil 0,0 min Hop 27 0,0 IBUs
28 g Nugget [13,00 %] - Boil 0,0 min Hop 28 0,0 IBUs
12 g Cascade [5,50 %] - Boil 0,0 min Hop 29 0,0 IBUs

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 81,00 l

Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
4,0 pkg SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) [23,66 ml] Yeast 30 -
4,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) [50,28 ml] Yeast 31 -

Gravity

Forventet OG 1,073 SG Forventet FG 1,016 SG
Målt OG 1,073 SG Målt FG 1,010 SG


19 Apr 2015 - Første gæring (4,00 dage ved 19,4 C)
23 Apr 2015 - Anden gæring (10,00 dage ved 19,4 C)
03 May 2015 - Evt. Tredje gæring (7,00 dage ved 18,3 C)
03 May 2015 - Øllet eftergæres (Bottle with 441,15 g Corn Sugar) på flaske (30,00 dage ved 18,3 C)
02 Jun 2015 - Drik og nyd!

Noter

Gæren blev rehydretet i kogt, afkølet vand og plumpet i øllet under kraftig omrøring. Efter ca. 30 timer var der ikke meget tegn på liv. Derfor tilsatte jeg 4 brev Safale S04 ved at drysse dem forsigtig ned ovenpå øllet. Allerede få timer efter var der en klar aktivitet. Jeg håber, at det var fra den oprindelige gær, der skulle passe godt til en IPA.
Dagen efter var der et stort skumlag og godt gang i gæringen. Og det dufter vidunderligt! JUBII



Karakter og smagsnoter

Karakter: 30,0