057 Bach's Hvede



Facts

Øltype German Wheat and Rye Beer Forventet Alc. 5,9 % Brygdato 02 May 2015
Volume 24,00 l Målt Alc. 4,8 % Tappedato 01 Jun 2015
Bitterhed 9,8 IBUs Farve 13,9 EBC Pris kr.249,74
Medbryggere Udstyr Braumeister 20l Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 5,759 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
3,462 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain 1 60,1 %
2,022 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 2 35,1 %
0,274 kg Caramunich III (Weyermann) (139,9 EBC) Grain 3 4,8 %


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 34,53 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Protein Rest Add 15,02 l of water at 54,0 C 50,0 C 30 min
Saccharification Heat to 64,4 C over 15 min 64,4 C 75 min
Mash Out Heat to 75,6 C over 10 min 75,6 C 10 min


Sparging

Fly sparge with 19,51 l water at 75,6 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 28,77 l
Forventet pre-boil gravity: 1,051 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 60 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
26 g Saaz [3,75 %] - Boil 60,0 min Hop 4 8,4 IBUs
9 g Saaz [3,75 %] - Boil 15,0 min Hop 5 1,4 IBUs

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 25,00 l

Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
2,0 pkg Weihenstephan Weizen (Wyeast Labs #3068) [124,21 ml] Yeast 6 -

Gravity

Forventet OG 1,055 SG Forventet FG 1,010 SG
Målt OG 1,047 SG Målt FG 1,010 SG


02 May 2015 - Første gæring (30,00 dage ved 15,6 C)
01 Jun 2015 - Anden gæring (0,00 dage ved 15,6 C)
01 Jun 2015 - Evt. Tredje gæring (0,00 dage ved 15,6 C)
01 Jun 2015 - Øllet eftergæres (Bottle with 216,11 g Table Sugar) på flaske (30,00 dage ved 8,0 C)
01 Jul 2015 - Drik og nyd!

Noter



Karakter og smagsnoter

Karakter: 30,0