058 Bach's pannepot



Facts

Øltype Belgian Strong Ale Forventet Alc. 10,4 % Brygdato 31 May 2015
Volume 73,00 l Målt Alc. 10,3 % Tappedato 16 Jun 2015
Bitterhed 19,4 IBUs Farve 67,9 EBC Pris kr.1107,17
Medbryggere Henrik Lauritsen, Jens Peter og Lars Brøchner Udstyr Bach Bryg 75 liter Effektivitet 72,00 %


Malt (samlet vægt: 35,450 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
23,000 kg Pilsner (2 Row) Bel (3,9 EBC) Grain 1 64,9 %
5,066 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 2 14,3 %
2,590 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 3 7,3 %
0,817 kg Special B (Castle Malting) (300,0 EBC) Grain 4 2,3 %
0,477 kg Corn, Flaked (2,6 EBC) Grain 5 1,3 %
0,300 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 6 0,8 %
0,200 kg Carafa II (Weyermann) (817,5 EBC) Grain 7 0,6 %


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 127,24 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Saccharification Add 65,04 l of water at 77,0 C 68,3 C 80 min
Mash Out Heat to 78,0 C over 10 min 78,0 C 10 min


Sparging

Fly sparge with 62,20 l water at 78,0 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 91,74 l
Forventet pre-boil gravity: 1,089 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 90 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
1,500 kg Candi Sugar, Dark (541,8 EBC) Sugar 8 4,2 %
1,500 kg Pekmez, vindruer (120,0 EBC) Sugar 9 4,2 %
200 g Fuggles [4,00 %] - Boil 60,0 min Hop 10 16,0 IBUs
20,00 g Irish Moss 75 liter (Boil 10,0 mins) Fining 11 -
100 g Hallertau [4,80 %] - Boil 10,0 min Hop 12 3,5 IBUs
4,00 g Tredie krydderi (Boil 5,0 mins) Flavor 13 -
20,00 g Orange Peel, Sweet (Boil 5,0 mins) Spice 14 -
12,00 g Coriander Seed (Boil 5,0 mins) Spice 15 -
4,00 g Cinnamon Stick (Boil 5,0 mins) Spice 16 -
4,00 g Thyme (dried) (Boil 5,0 mins) Spice 17 -

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 79,00 l

Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
6,0 pkg SafBrew Specialty Ale (DCL/Fermentis #T-58) [23,66 ml] Yeast 18 -

Gravity

Forventet OG 1,101 SG Forventet FG 1,023 SG
Målt OG 1,102 SG Målt FG 1,025 SG


31 May 2015 - Første gæring (16,00 dage ved 19,4 C)
16 Jun 2015 - Anden gæring (0,00 dage ved 0,0 C)
16 Jun 2015 - Evt. Tredje gæring (0,00 dage ved 0,0 C)
16 Jun 2015 - Øllet eftergæres (Bottle with 390,71 g Table Sugar) på flaske (30,00 dage ved 18,3 C)
16 Jul 2015 - Drik og nyd!

Noter

Brygnoter:

Krydderierne (appelsinskal, koriander, kanelstang og timian) hældes i en morter og stødes til en ensartet masse. Laves til the i 0,25 liter vand, der trækker i 5 min. Derefter fjernes krydderierne igen. Vandet hældes i øllet lige før det køles ned.

Når øllet er kølet ned til 20 grader, tilsættes gæren under kraftig omrøring (iltning) og start gæringen ved omkring 20 grader. Pak gerne spanden i liggeunderlag, så temperaturen holdes konstant. Temperaturen stiger og det må den gerne - til 25-27 grader - under gæringen.

Næste gang vil han prøve med decoction mash!

OG lander på 1090 men de har glemt at røre i sukkeret. Preboil var det samme, dvs. før sukkeret kom i...

Den tynde øl lander på 1043.

Karakter og smagsnoter

Karakter: 0,0

Ikke prøvesmagt endnu

Duft (0-12 points)
Udseende (0-3 points)
Smag (0-20 points)
Oplevelse i munden (0-5 points)
Samlet indtryk (0-10 points)