Type: All Grain
Batch Size: 27,00 l
Boil Size: 30,78 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 28,78 l
Final Bottling Vol: 26,00 l
Fermentation: Ale, Single Stage
Date: 03 Oct 2015
Brewer: Bach Bryg
Asst Brewer:
Equipment: Braumeister 30l
Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 79,2 %
Taste Rating: 30,0
Taste Notes:
Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
2,553 kg Maris Otter Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 44,8 %
2,554 kg Pilsner (2 Row) Denmark (3,9 EBC) Grain 2 44,9 %
0,586 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 3 10,3 %
44 g Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %] - Boil 90,0 min Hop 4 16,1 IBUs
23,78 g Irish Moss 75 liter (Boil 10,0 mins) Fining 5 -
19 g Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %] - Boil 10,0 min Hop 6 2,4 IBUs
19 g Styrian Goldings [5,40 %] - Boil 10,0 min Hop 7 3,2 IBUs
19 g Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %] - Boil 2,0 min Hop 8 0,6 IBUs
19 g Styrian Goldings [5,40 %] - Boil 2,0 min Hop 9 0,7 IBUs
19 g Styrian Goldings [5,40 %] - Boil 0,0 min Hop 10 0,0 IBUs
1,6 pkg Nottingham Yeast (Lallemand #-) [23,66 ml] Yeast 11 -
19 g Styrian Goldings [5,40 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 12 0,0 IBUs

Gravity, Alcohol Content and Color

Est Original Gravity: 1,048 SG
Est Final Gravity: 1,011 SG
Estimated Alcohol by Vol: 4,8 %
Bitterness: 22,7 IBUs
Est Color: 18,0 EBC
Measured Original Gravity: 1,043 SG
Measured Final Gravity: 1,013 SG
Actual Alcohol by Vol: 3,9 %
Calories: 402,7 kcal/l

Mash Profile

Mash Name: Single Infusion, Medium Body, 90 min.
Sparge Water: 16,49 l
Sparge Temperature: 75,6 C
Adjust Temp for Equipment: TRUE
Est Mash PH: 5,59
Measured Mash PH: 5,20
Total Grain Weight: 5,693 kg
Grain Temperature: 15,0 C
Tun Temperature: 10,0 C
Target Mash PH: 5,20
Mash Acid Addition:
Sparge Acid Addition:
Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Mash In Add 20,00 l of water and heat to 40,0 C over 2 min 40,0 C 20 min
Mash Step Heat to 66,7 C over 10 min 66,7 C 75 min
Mash Out Heat to 75,6 C over 2 min 75,6 C 10 min

Sparge: Fly sparge with 16,49 l water at 75,6 C
Mash Notes: Simple single infusion mash for use with most modern well modified grains (about 95% of the time).

Carbonation and Storage

Carbonation Type: Bottle
Pressure/Weight: 110,67 g
Keg/Bottling Temperature: 21,1 C
Fermentation: Ale, Single Stage
Volumes of CO2: 2,0
Carbonation Used: Bottle with 110,67 g Table Sugar
Age for: 14,00 days
Storage Temperature: 20,0 C

Notes

Brygget er delt i 2 dele: 64 og 64H. Sidstnævnte har i 2. fermenteringen været dryhopped med årets høst af humle. Ca. 800 gram friske humle fyldte gærspanden op over øllet. Der var nogle små dyr i humlen. De kravlede op af spanden. Og 64H så ud til at tage skade af den portion frisk humle.

Næste år skal der gøres noget ved humlen, før den bruges. Evt. skal humlen tørres. Alternativ skal humlen bruges som aromahumle med tilsætning få minutter før brygget er færdigt.

Øllet fik for lidt kulsyre, idet der blev stukket om alt for sent - efter næsten 2 uger.

Smagsmæssigt lidt tynd. Der skal mere Maris Otter i og mindre pilsner.

Der er valgt forkert humletyper.

Hallertauer Mittelfruh er ikke egnet som bitterhumle og Styrian Goldings er ikke den rette til aromahumle.

Prøv Amarillo til aromahumle næste gang. Styrian Goldings som bitterhumle.
Brug begge humletyper som aroma og dry hopping.

Created with BeerSmith