Type: All Grain
Batch Size: 27,00 l
Boil Size: 30,78 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 28,78 l
Final Bottling Vol: 26,00 l
Fermentation: Ale, Single Stage
Date: 03 Oct 2015
Brewer: Bach Bryg
Asst Brewer:
Equipment: Braumeister 30l
Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 79,2 %
Taste Rating: 30,0
Taste Notes:
Ingredients
Amt |
Name |
Type |
# |
%/IBU |
2,553 kg |
Maris Otter Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) |
Grain |
1 |
44,8 % |
2,554 kg |
Pilsner (2 Row) Denmark (3,9 EBC) |
Grain |
2 |
44,9 % |
0,586 kg |
Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) |
Grain |
3 |
10,3 % |
44 g |
Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %] - Boil 90,0 min |
Hop |
4 |
16,1 IBUs |
23,78 g |
Irish Moss 75 liter (Boil 10,0 mins) |
Fining |
5 |
- |
19 g |
Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %] - Boil 10,0 min |
Hop |
6 |
2,4 IBUs |
19 g |
Styrian Goldings [5,40 %] - Boil 10,0 min |
Hop |
7 |
3,2 IBUs |
19 g |
Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %] - Boil 2,0 min |
Hop |
8 |
0,6 IBUs |
19 g |
Styrian Goldings [5,40 %] - Boil 2,0 min |
Hop |
9 |
0,7 IBUs |
19 g |
Styrian Goldings [5,40 %] - Boil 0,0 min |
Hop |
10 |
0,0 IBUs |
1,6 pkg |
Nottingham Yeast (Lallemand #-) [23,66 ml] |
Yeast |
11 |
- |
19 g |
Styrian Goldings [5,40 %] - Dry Hop 7,0 Days |
Hop |
12 |
0,0 IBUs |
Gravity, Alcohol Content and Color
Est Original Gravity: 1,048 SG
Est Final Gravity: 1,011 SG
Estimated Alcohol by Vol: 4,8 %
Bitterness: 22,7 IBUs
Est Color: 18,0 EBC
Measured Original Gravity: 1,043 SG
Measured Final Gravity: 1,013 SG
Actual Alcohol by Vol: 3,9 %
Calories: 402,7 kcal/l
Mash Profile
Mash Name: Single Infusion, Medium Body, 90 min.
Sparge Water: 16,49 l
Sparge Temperature: 75,6 C
Adjust Temp for Equipment: TRUE
Est Mash PH: 5,59
Measured Mash PH: 5,20
Total Grain Weight: 5,693 kg
Grain Temperature: 15,0 C
Tun Temperature: 10,0 C
Target Mash PH: 5,20
Mash Acid Addition:
Sparge Acid Addition:
Mash Steps
Name |
Description |
Step Temperature |
Step Time |
Mash In |
Add 20,00 l of water and heat to 40,0 C over 2 min |
40,0 C |
20 min |
Mash Step |
Heat to 66,7 C over 10 min |
66,7 C |
75 min |
Mash Out |
Heat to 75,6 C over 2 min |
75,6 C |
10 min |
Sparge: Fly sparge with 16,49 l water at 75,6 C
Mash Notes: Simple single infusion mash for use with most modern well modified grains (about 95% of the time).
Carbonation and Storage
Carbonation Type: Bottle
Pressure/Weight: 110,67 g
Keg/Bottling Temperature: 21,1 C
Fermentation: Ale, Single Stage
Volumes of CO2: 2,0
Carbonation Used: Bottle with 110,67 g Table Sugar
Age for: 14,00 days
Storage Temperature: 20,0 C
Notes
Brygget er delt i 2 dele: 64 og 64H. Sidstnævnte har i 2. fermenteringen været dryhopped med årets høst af humle. Ca. 800 gram friske humle fyldte gærspanden op over øllet. Der var nogle små dyr i humlen. De kravlede op af spanden. Og 64H så ud til at tage skade af den portion frisk humle.
Næste år skal der gøres noget ved humlen, før den bruges. Evt. skal humlen tørres. Alternativ skal humlen bruges som aromahumle med tilsætning få minutter før brygget er færdigt.
Øllet fik for lidt kulsyre, idet der blev stukket om alt for sent - efter næsten 2 uger.
Smagsmæssigt lidt tynd. Der skal mere Maris Otter i og mindre pilsner.
Der er valgt forkert humletyper.
Hallertauer Mittelfruh er ikke egnet som bitterhumle og Styrian Goldings er ikke den rette til aromahumle.
Prøv Amarillo til aromahumle næste gang. Styrian Goldings som bitterhumle.
Brug begge humletyper som aroma og dry hopping.
Created with BeerSmith