Type: All Grain
Batch Size: 26,50 l
Boil Size: 30,28 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 28,28 l
Final Bottling Vol: 25,50 l
Fermentation: Ale, Single Stage
Date: 07 Nov 2015
Brewer: Bach Bryg
Asst Brewer:
Equipment: Braumeister 20l
Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 79,2 %
Taste Rating: 0,0
Taste Notes: Ikke prøvesmagt endnu.
Duft (0-12 points)
Udseende (0-3 points)
Smag (0-20 points)
Oplevelse i munden (0-5 points)
Samlet indtryk (0-10 points)
Ingredients
Amt |
Name |
Type |
# |
%/IBU |
3,600 kg |
Maris Otter Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) |
Grain |
1 |
62,7 % |
0,700 kg |
Crystal tilsættes efter 60 min. (118,2 EBC) |
Grain |
2 |
12,2 % |
0,250 kg |
Amber Malt (43,3 EBC) |
Grain |
3 |
4,4 % |
0,250 kg |
Maris Otter tilsættes efter 60 min. (5,9 EBC) |
Grain |
4 |
4,4 % |
0,200 kg |
Chocolate tilsættes efter 60 min. (1050,0 EBC) |
Grain |
5 |
3,5 % |
0,050 kg |
Caramel Rye (Weyermann) (69,0 EBC) |
Grain |
6 |
0,9 % |
0,040 kg |
Caramel Rye (Weyermann) (69,0 EBC) |
Grain |
7 |
0,7 % |
0,454 kg |
Lyle's Golden Syrup (8,0 EBC) |
Sugar |
8 |
7,9 % |
25 g |
Challenger [8,00 %] - Boil 60,0 min |
Hop |
9 |
17,3 IBUs |
15,00 g |
Irish Moss 20 liter (Boil 10,0 mins) |
Fining |
10 |
- |
15 g |
Fuggles [4,00 %] - Boil 10,0 min |
Hop |
11 |
1,9 IBUs |
15 g |
Goldings [5,80 %] - Boil 10,0 min |
Hop |
12 |
2,7 IBUs |
2,0 pkg |
Burton Union Yeast (Mangrove Jack's #M79) |
Yeast |
13 |
- |
0,200 kg |
Kopiko (Thailandske kaffebolsjer) (120,0 EBC) |
Sugar |
14 |
3,5 % |
Gravity, Alcohol Content and Color
Est Original Gravity: 1,050 SG
Est Final Gravity: 1,009 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5,4 %
Bitterness: 22,0 IBUs
Est Color: 45,6 EBC
Measured Original Gravity: 1,048 SG
Measured Final Gravity: 1,012 SG
Actual Alcohol by Vol: 4,7 %
Calories: 449,0 kcal/l
Mash Profile
Mash Name: Braumeister 2 step medium body 72% efficiency
Sparge Water: 12,76 l
Sparge Temperature: 77,0 C
Adjust Temp for Equipment: FALSE
Est Mash PH: 5,45
Measured Mash PH: 5,20
Total Grain Weight: 5,744 kg
Grain Temperature: 20,0 C
Tun Temperature: 20,0 C
Target Mash PH: 5,20
Mash Acid Addition:
Sparge Acid Addition:
Mash Steps
Name |
Description |
Step Temperature |
Step Time |
Protein |
Add 22,62 l of water at 46,1 C |
44,0 C |
20 min |
Beta |
Heat to 64,0 C over 10 min |
64,0 C |
60 min |
Mash Out |
Heat to 77,0 C over 10 min |
77,0 C |
10 min |
Sparge: Fly sparge with 12,76 l water at 77,0 C
Mash Notes: Bach Bryg
Carbonation and Storage
Carbonation Type: Bottle
Pressure/Weight: 136,48 g
Keg/Bottling Temperature: 21,1 C
Fermentation: Ale, Single Stage
Volumes of CO2: 2,3
Carbonation Used: Bottle with 136,48 g Table Sugar
Age for: 30,00 days
Storage Temperature: 18,3 C
Notes
Denne opskrift er lavet fra bunden ud fra de noter, der blev taget på Jennings Brewery i maj 2015.
Dermed indeholder brygget kun ingredienser (malt og humle), som beviseligt er til stede på bryggeriet.
Lige før øllet startede gæring, kogte jeg en smule vand med 200 gr. Kopiko, kølede det ned og tilsatte det til øllet.
24 timer efter var der ikke synderlig gæring i gærlåsen men det så ud til, at gæringen alligevel var i gang. For god ordens skyld tilsatte jeg en ekstra omgang Burton Union gær.
Først 48 timer efter var der synlig aktivitet i gærlåsen.
10 liter tappet på poser med 3,5 gram sukker pr. liter (carb. level 1,8)
15,5 liter tappet på flasker med 5,3 gram sukker pr. liter (carb. level 2,3)
Created with BeerSmith