Type: All Grain
Batch Size: 21,00 l
Boil Size: 25,73 l
Boil Time: 90 min
End of Boil Vol: 22,72 l
Final Bottling Vol: 20,00 l
Fermentation: Ale, Two Stage
Date: 07 Nov 2015
Brewer: Bach Bryg
Asst Brewer:
Equipment: Braumeister 20l
Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 80,4 %
Taste Rating: 30,0
Taste Notes: Bryg nr. og navn
066 Bernardus
Smagt dato
08.06.2016
Smagt af
ABK
Aroma
Points: 3
Max. 12 points
Malt
En anelse maltduft
Humle
Stort set ikke eksisterende
Beskrivelse
Svag aroma. Forholdsvis neutral
Udseende
Points: 1
Max. 3 points
Farve
Alt for lys i forhold til stilen men flot ravgul
Klarhed
Topkarakter. Fuldstændig klar
Skumdannelse
Flot skumdannelse men den forsvinder meget hurtig
Beskrivelse
Smag
Points: 6
Max. 20 points
Malt
Svage maltnoter
Humle
Ingen humle, hvilket er OK for stilarten
Alkohol
Fornemmes ikke
Eftersmag
En anelse tynd. Sødme passer til stilarten
Efterbitterhed
Ingen
Beskrivelse
Mundfylde
Points: 1
Max. 5 points
Krop
Mangler tyngde og fylde
CO2-niveau
For lavt
Beskrivelse
Overordnet betragtning
Points: 3
Max. 10 points
Stilart
Man fornemmer, at det er en belgisk øl
Teknisk
For meget vand i forhold til maltmængden
Oplevelse
OK – men ikke prangende
Forbedringer i opskriften
Det virker til, at der er blevet brugt for meget spargevand
Samlet score
Points: 14 (Jævn)
Max. 50 points
Ingredients
Amt |
Name |
Type |
# |
%/IBU |
6,010 kg |
Pilsner (2 Row) Bel (3,9 EBC) |
Grain |
1 |
80,9 % |
0,056 kg |
De-Bittered Black Malt (Dingemans) (1083,5 EBC) |
Grain |
2 |
0,8 % |
0,680 kg |
Candi Sugar, Dark (541,8 EBC) |
Sugar |
3 |
9,2 % |
0,680 kg |
Muscovado Sugar, Dark (98,5 EBC) |
Sugar |
4 |
9,2 % |
17 g |
Target [11,00 %] - Boil 60,0 min |
Hop |
5 |
15,0 IBUs |
21 g |
Saaz [3,75 %] - Boil 30,0 min |
Hop |
6 |
4,9 IBUs |
21 g |
Saaz [3,75 %] - Boil 15,0 min |
Hop |
7 |
3,1 IBUs |
2,0 pkg |
SafBrew Abbeye (DCL/Fermentis #) [23,66 ml] |
Yeast |
8 |
- |
Gravity, Alcohol Content and Color
Est Original Gravity: 1,088 SG
Est Final Gravity: 1,006 SG
Estimated Alcohol by Vol: 10,9 %
Bitterness: 23,0 IBUs
Est Color: 68,2 EBC
Measured Original Gravity: 1,054 SG
Measured Final Gravity: 1,008 SG
Actual Alcohol by Vol: 6,0 %
Calories: 501,4 kcal/l
Mash Profile
Mash Name: Braumeister 4 step full body 73% efficiency
Sparge Water: 11,80 l
Sparge Temperature: 76,7 C
Adjust Temp for Equipment: FALSE
Est Mash PH: 5,70
Measured Mash PH: 5,20
Total Grain Weight: 7,426 kg
Grain Temperature: 20,0 C
Tun Temperature: 20,0 C
Target Mash PH: 5,20
Mash Acid Addition:
Sparge Acid Addition:
Mash Steps
Name |
Description |
Step Temperature |
Step Time |
add malt pipe |
Add 20,00 l of water and heat to 51,1 C over 20 min |
51,1 C |
10 min |
Maltose mode |
Heat to 64,4 C over 5 min |
64,4 C |
50 min |
Mash Out |
Heat to 76,7 C over 5 min |
76,7 C |
15 min |
Sparge: Fly sparge with 11,80 l water at 76,7 C
Mash Notes: 4 step short maltose, long mash out profile produces full body. ??% total efficiency if slow sparging is used
Carbonation and Storage
Carbonation Type: Bottle
Pressure/Weight: 107,04 g
Keg/Bottling Temperature: 21,1 C
Fermentation: Ale, Two Stage
Volumes of CO2: 2,3
Carbonation Used: Bottle with 107,04 g Table Sugar
Age for: 365,00 days
Storage Temperature: 8,0 C
Notes
5 liter hældt på stakitøl med 20 gram sukker (carb. level 1,9)
Resten kommet på flasker med 5,3 gram sukker pr. liter (carb. level 2,3)
Den store ender på FG 1008 (med Abbeye gær) dvs. 6,0 i alkohol
Den lille beholder slutter på FG 1012 (S-33 gær) dvs. 5,5 i alkohol
Created with BeerSmith