Type: All Grain
Batch Size: 27,50 l
Boil Size: 31,29 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 29,29 l
Final Bottling Vol: 26,50 l
Fermentation: Ale, Single Stage
Date: 15 Jan 2016
Brewer: Bach Bryg
Asst Brewer: Jens Peter Høhrmann
Equipment: Braumeister 20l
Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 79,1 %
Taste Rating: 0,0
Taste Notes: Bryg nr. og navn
068 Snækløfter
Smagt dato
08.06.16
Smagt af
ABK
Aroma
Points: 8
Max. 12 points
Malt
Ikke overvældende
Humle
Ikke overvældende
Beskrivelse
Kompleks som en SneckLifter men en anelse tyndere
Udseende
Points: 3
Max. 3 points
Farve
Meget mørk. Nok lidt mørkere end originalen
Klarhed
Helt klar, når den hældes i glasset
Skumdannelse
Fin skumdannelse men det holder ikke mere end et par min.
Beskrivelse
Smag
Points: 12
Max. 20 points
Malt
Fornemmes men overdøves af kaffe
Humle
Stort set ikke
Alkohol
Passende
Eftersmag
Mere kompleks end gennemsnittet af mine tidligere forsøg
Efterbitterhed
Kun en anelse. Perfekt til stilen
Beskrivelse
Mundfylde
Points: 4
Max. 5 points
Krop
Fin krop. Dejlig smag i munden
CO2-niveau
Passende for stilarten
Beskrivelse
Overordnet betragtning
Points: 6
Max. 10 points
Stilart
Meget fin bud på en klon. Har haft godt af at lagre på flaske
Teknisk
Absolut et godt bud på en klon
Oplevelse
Lækker øl. Må gerne prøves igen.
Forbedringer i opskriften
Nej. Den sidder faktisk godt i skabet!
Samlet score
Points: 33 (Meget god)
Max. 50 points
Ingredients
Amt |
Name |
Type |
# |
%/IBU |
3,600 kg |
Maris Otter Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) |
Grain |
1 |
62,7 % |
0,700 kg |
Crystal tilsættes efter 60 min. (118,2 EBC) |
Grain |
2 |
12,2 % |
0,250 kg |
Amber Malt (43,3 EBC) |
Grain |
3 |
4,4 % |
0,250 kg |
Maris Otter tilsættes efter 60 min. (5,9 EBC) |
Grain |
4 |
4,4 % |
0,200 kg |
Chocolate tilsættes efter 60 min. (1050,0 EBC) |
Grain |
5 |
3,5 % |
0,050 kg |
Caramel Rye (Weyermann) (69,0 EBC) |
Grain |
6 |
0,9 % |
0,040 kg |
Caramel Rye (Weyermann) (69,0 EBC) |
Grain |
7 |
0,7 % |
0,454 kg |
Lyle's Golden Syrup (8,0 EBC) |
Sugar |
8 |
7,9 % |
25 g |
Challenger [8,00 %] - Boil 60,0 min |
Hop |
9 |
17,0 IBUs |
15,00 g |
Irish Moss 20 liter (Boil 10,0 mins) |
Fining |
10 |
- |
15 g |
Fuggles [4,00 %] - Boil 10,0 min |
Hop |
11 |
1,8 IBUs |
15 g |
Goldings [5,80 %] - Boil 10,0 min |
Hop |
12 |
2,7 IBUs |
2,0 pkg |
Burton Union Yeast (Mangrove Jack's #M79) |
Yeast |
13 |
- |
0,200 kg |
Kopiko (Thailandske kaffebolsjer) (120,0 EBC) |
Sugar |
14 |
3,5 % |
Gravity, Alcohol Content and Color
Est Original Gravity: 1,048 SG
Est Final Gravity: 1,008 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5,2 %
Bitterness: 21,5 IBUs
Est Color: 44,5 EBC
Measured Original Gravity: 1,054 SG
Measured Final Gravity: 1,016 SG
Actual Alcohol by Vol: 5,0 %
Calories: 512,2 kcal/l
Mash Profile
Mash Name: Braumeister 2 step medium body 72% efficiency
Sparge Water: 13,77 l
Sparge Temperature: 77,0 C
Adjust Temp for Equipment: FALSE
Est Mash PH: 5,45
Measured Mash PH: 5,20
Total Grain Weight: 5,744 kg
Grain Temperature: 20,0 C
Tun Temperature: 20,0 C
Target Mash PH: 5,20
Mash Acid Addition:
Sparge Acid Addition:
Mash Steps
Name |
Description |
Step Temperature |
Step Time |
Protein |
Add 22,62 l of water at 46,1 C |
44,0 C |
20 min |
Beta |
Heat to 64,0 C over 10 min |
64,0 C |
60 min |
Mash Out |
Heat to 77,0 C over 10 min |
77,0 C |
10 min |
Sparge: Fly sparge with 13,77 l water at 77,0 C
Mash Notes: Bach Bryg
Carbonation and Storage
Carbonation Type: Bottle
Pressure/Weight: 141,83 g
Keg/Bottling Temperature: 21,1 C
Fermentation: Ale, Single Stage
Volumes of CO2: 2,3
Carbonation Used: Bottle with 141,83 g Muscovado sukker
Age for: 30,00 days
Storage Temperature: 18,3 C
Notes
Denne opskrift er lavet fra bunden ud fra de noter, der blev taget på Jennings Brewery i maj 2015.
Dermed indeholder brygget kun ingredienser (malt og humle), som beviseligt er til stede på bryggeriet.
Lige før øllet startede gæring, kogte jeg en smule vand med 200 gr. Kopiko, kølede det ned og tilsatte det til øllet.
24 timer efter var der ikke synderlig gæring i gærlåsen men det så ud til, at gæringen alligevel var i gang. For god ordens skyld tilsatte jeg en ekstra omgang Burton Union gær.
Først 48 timer efter var der synlig aktivitet i gærlåsen.
10 liter tappet på poser med 3,5 gram sukker pr. liter (carb. level 1,8)
15,5 liter tappet på flasker med 5,3 gram sukker pr. liter (carb. level 2,3)
Created with BeerSmith