Type: All Grain
Batch Size: 26,00 l
Boil Size: 29,78 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 27,78 l
Final Bottling Vol: 25,00 l
Fermentation: Ale, Single Stage
Date: 15 Mar 2016
Brewer: Bach Bryg
Asst Brewer: Paul & Emil
Equipment: Braumeister 20l
Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 79,3 %
Taste Rating: 37,0
Taste Notes: Bryg nr. og navn: 072 Belgisk Brown Ale
Smagt dato: 09.09.2016
Smagt af: ABK

Aroma: 9 points (max. 12)
Malt: God fyldig maltsmag
Humle: Ikke tilstedeværende. Helt i overensstemmelse med stilen
Beskrivelse: Kompleks duft: kaffe?, tang

Udseende: 3 points (max. 3)
Farve: Helt mørk brun
Klarhed: Næsten helt uigennemsigtig
Skumdannelse: Flot beigefarvet, tykt lag skum. Bliver hængende som et flot lag med små næsten usynlig bobler
Beskrivelse: Perfekt som en mørk dubbel

Smag: 14 points (max. 20)
Malt: Kompleks maltsmag. Man fornemmer de forskellige malttyper
Humle: Meget lidt tilstede. Perfekt til stilen
Alkohol: Fornemmes ikke
Eftersmag: Hænger godt ved. Lækker lang smag af malt, afløses af kaffe og andet ikke sødt
Efterbitterhed: Findes ikke. Passer til stilen
Beskrivelse:

Mundfylde: 3 points (5 points)
Krop: Fin fylde.
CO2-niveau: Kan godt tåle en anelse mere - men ikke meget mere
Beskrivelse:

Overordnet betragtning: 8 points (max. 10)
Stilart: Ramt fint i en klon mellem belgisk og engelsk brown ale. Har ikke den belgiske øls sødme
Teknisk: Ikke noget at udsætte på den
Oplevelse: Dejlig øl. Ikke så meget til at slukke tørsten men til at nyde med en saltstang!
Forbedringer i opskriften: Denne øl er helt sig selv. Super godt eksempel på, at man kan klone forskellige stilarter. Alder gør den bedre!

Samlet score: 37 points (max. 50)

45 - 50 points: Verdensklasse
38 - 44 points: Ekstremt god
30 - 37 points: Meget god
21 - 29 points: God
14 - 20 points: Jævn
00 - 13 points: Problematisk
Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
1,757 kg Pilsner (2 Row) Bel (3,9 EBC) Grain 1 27,9 %
1,631 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 2 25,9 %
1,127 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain 3 17,9 %
0,506 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 4 8,0 %
0,333 kg Cara Ruby 50 (Castle Malting) (50,0 EBC) Grain 5 5,3 %
0,317 kg Chokladmalt (Castle Malting) (900,0 EBC) Grain 6 5,0 %
0,286 kg Special B Malt (354,6 EBC) Grain 7 4,5 %
0,330 kg Candi Sugar, Dark (541,8 EBC) Sugar 8 5,2 %
32 g Perle [8,00 %] - Boil 60,0 min Hop 9 21,2 IBUs
32 g Perle [8,00 %] - Boil 15,0 min Hop 10 10,5 IBUs
15,00 g Irish Moss 20 liter (Boil 10,0 mins) Fining 11 -
2,0 pkg US West Coast Yeast (Mangrove Jack's #M44) Yeast 12 -
1,00 Items Gas, el og vand 25 liter (Bottling 0,0 mins) Other 13 -

Gravity, Alcohol Content and Color

Est Original Gravity: 1,056 SG
Est Final Gravity: 1,010 SG
Estimated Alcohol by Vol: 6,0 %
Bitterness: 31,7 IBUs
Est Color: 71,6 EBC
Measured Original Gravity: 1,060 SG
Measured Final Gravity: 1,018 SG
Actual Alcohol by Vol: 5,5 %
Calories: 573,5 kcal/l

Mash Profile

Mash Name: Temperature Mash, 1 Step, Medium Body
Sparge Water: 12,75 l
Sparge Temperature: 76,0 C
Adjust Temp for Equipment: FALSE
Est Mash PH: 5,31
Measured Mash PH: 5,20
Total Grain Weight: 6,286 kg
Grain Temperature: 22,2 C
Tun Temperature: 22,2 C
Target Mash PH: 5,20
Mash Acid Addition:
Sparge Acid Addition:
Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Saccharification Add 23,00 l of water at 69,2 C 65,0 C 60 min
Mash Out Heat to 76,0 C over 10 min 76,0 C 15 min

Sparge: Fly sparge with 12,75 l water at 76,0 C
Mash Notes: Temperature mash for use when mashing in a brew pot over a heat source such as the stove. Use heat to maintain desired temperature during the mash.

Carbonation and Storage

Carbonation Type: Bottle
Pressure/Weight: 174,54 g
Keg/Bottling Temperature: 21,1 C
Fermentation: Ale, Single Stage
Volumes of CO2: 2,4
Carbonation Used: Bottle with 174,54 g Black Treacle
Age for: 20,00 days
Storage Temperature: 22,0 C

Notes

Created with BeerSmith