088 Baltiske Porter



Facts

Øltype Strong European Beer Forventet Alc. 8,6 % Brygdato 19 Nov 2016
Volume 29,19 l Målt Alc. 7,0 % Tappedato 10 Dec 2016
Bitterhed 21,9 IBUs Farve 110,7 EBC Pris kr.446,33
Medbryggere Udstyr Braumeister 30l Effektivitet 70,00 %


Malt (samlet vægt: 12,028 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
5,032 kg Maris Otter Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 41,8 %
2,507 kg Munich II (Weyermann) (16,7 EBC) Grain 2 20,8 %
0,984 kg Caramunich II (Weyermann) (124,1 EBC) Grain 3 8,2 %
0,847 kg Brown Malt (128,1 EBC) Grain 4 7,0 %
0,710 kg Caramel/Crystal Malt - 80L (157,6 EBC) Grain 5 5,9 %
0,710 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 6 5,9 %
0,704 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain 7 5,9 %
0,286 kg Special B Malt (354,6 EBC) Grain 8 2,4 %
0,212 kg Carafa Special III (Weyermann) (925,9 EBC) Grain 9 1,8 %


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 44,00 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Add malt pipe Add 22,00 l of water and heat to 66,0 C over 20 min 66,0 C 60 min
Mash Out Heat to 77,0 C over 5 min 77,0 C 5 min


Sparging

Fly sparge with 22,00 l water at 77,0 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 31,99 l
Forventet pre-boil gravity: 1,083 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 60 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
0,038 kg Black Treacle (1200,0 EBC) Extract 10 0,3 %
78 g Fuggles [4,50 %] - Boil 60,0 min Hop 11 20,2 IBUs
19 g Hallertauer [3,50 %] - Boil 10,0 min Hop 12 1,4 IBUs
19 g Hallertauer [3,50 %] - Boil 2,0 min Hop 13 0,3 IBUs

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 28,19 l

Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
2,0 pkg California Lager (Wyeast Labs #2112) [124,21 ml] Yeast 14 -

Gravity

Forventet OG 1,089 SG Forventet FG 1,025 SG
Målt OG 1,080 SG Målt FG 1,027 SG


19 Nov 2016 - Første gæring (21,00 dage ved 17,0 C)
10 Dec 2016 - Anden gæring (10,00 dage ved 18,3 C)
10 Dec 2016 - Evt. Tredje gæring (7,00 dage ved 18,3 C)
10 Dec 2016 - Øllet eftergæres (Bottle with 156,23 g Table Sugar) på flaske (90,00 dage ved 1,0 C)
10 Mar 2017 - Drik og nyd!

Noter

Opskriften er fra BYO dec. 2013 (side 60)
Kornet skal deles i 2 lige store portioner og køres af 2 omgange.


Karakter og smagsnoter

Karakter: 30,0