089 Snecklifter



Facts

Øltype Strong British Ale Forventet Alc. 5,3 % Brygdato 20 Nov 2016
Volume 23,00 l Målt Alc. 5,0 % Tappedato 04 Dec 2016
Bitterhed 25,8 IBUs Farve 39,3 EBC Pris kr.231,28
Medbryggere Udstyr Braumeister 20l Effektivitet 79,00 %


Malt (samlet vægt: 5,618 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
4,338 kg Maris Otter Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 77,2 %
0,437 kg Caramel/Crystal Malt -120L (300,0 EBC) Grain 2 7,8 %
0,367 kg Wheat, Torrified (3,3 EBC) Grain 3 6,5 %
0,078 kg Amber Malt (43,3 EBC) Grain 4 1,4 %
0,078 kg Chocolate Malt (1050,0 EBC) Grain 5 1,4 %
0,010 kg CHÂTEAU BLACK (1301,0 EBC) Grain 6 0,2 %


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 34,07 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
add malt pipe Add 23,15 l of water at 71,1 C 67,0 C 90 min
Mash Out Heat to 78,0 C over 5 min 78,0 C 20 min


Sparging

Fly sparge with 10,93 l water at 78,0 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 28,76 l
Forventet pre-boil gravity: 1,046 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 90 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
28 g Challenger [8,00 %] - Boil 90,0 min Hop 7 20,6 IBUs
0,260 kg Lyle's Golden Syrup [Boil for 10 min](0,0 EBC) Extract 8 4,6 %
15 g East Kent Goldings (EKG) [5,70 %] - Boil 10,0 min Hop 9 2,8 IBUs
15 g Fuggles [5,00 %] - Boil 10,0 min Hop 10 2,4 IBUs
0,050 kg Molasses [Boil for 10 min](157,6 EBC) Sugar 11 0,9 %
10 g Fuggles [4,00 %] - Boil 0,0 min Hop 12 0,0 IBUs

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 24,00 l

Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
1,0 pkg Ringwood Ale (Wyeast Labs #1187) [124,21 ml] Yeast 13 -

Gravity

Forventet OG 1,056 SG Forventet FG 1,016 SG
Målt OG 1,060 SG Målt FG 1,022 SG


20 Nov 2016 - Første gæring (4,00 dage ved 19,4 C)
24 Nov 2016 - Anden gæring (10,00 dage ved 19,4 C)
04 Dec 2016 - Evt. Tredje gæring (7,00 dage ved 18,3 C)
04 Dec 2016 - Øllet eftergæres (Bottle with 140,06 g Black Treacle) på flaske (30,00 dage ved 18,3 C)
03 Jan 2017 - Drik og nyd!

Noter

PhilB:
Fermentable Colour lb: oz Grams Ratio
Pale Malt 5 EBC 8 lbs. 9.5 oz 3900 grams 76.9%
Crystal Malt, Dark 300 EBC 0 lbs. 14.7 oz 420 grams 8.3%
Torrefied Wheat 4 EBC 0 lbs. 10.5 oz 300 grams 5.9%
Sugar Invert No.2 Syrup 65 EBC 0 lbs. 10.2 oz 290 grams 5.7%
Chocolate Malt 1050 EBC 0 lbs. 2.6 oz 75 grams 1.5%
Amber Malt 60 EBC 0 lbs. 2.6 oz 75 grams 1.5%
Black Malt 1300 EBC 0 lbs. 0.4 oz 10 grams 0.2%

Hop Variety Type Alpha Time lb: oz grams Ratio
Northdown Whole 9.2 % 90 mins 0 lbs. 0.5 oz 15 grams 28.3%
Target Whole 12 % 90 mins 0 lbs. 0.3 oz 8 grams 15.1%
Fuggle Whole 5 % 10 mins 0 lbs. 0.5 oz 15 grams 28.3%
East Kent Golding Whole 5.7 % 10 mins 0 lbs. 0.5 oz 15 grams 28.3%

Final Volume: 23 Litres
Original Gravity: 1.050
Final Gravity: 1.011
Alcohol Content: 5.1% ABV
Mash Efficiency: 75 %
Bitterness: 31 EBU
Colour: 87 EBC



Adjustments:

Use Challenger for bittering hops
Treacle was a blend of inverted sugar and blackstrap molasses
OG: was 1051
FG 1014 (with S-04 wyeast)
Mash 66
Priming sugar 70 gr.
Wyeast: Ringwood WLP005, WY1187




Karakter og smagsnoter

Karakter: 30,0

Der er sparget med 2 liter mindre end opskriften foreskriver.
Øllet er tappet den 12. december 2016 og det blev kølet ned til 0,5 grader dagen før tapningen.
120 gram black treacle til karbonering