093 Karolus Klassisk



Facts

Øltype Trappist Ale Forventet Alc. 7,9 % Brygdato 15 Jan 2017
Volume 19,00 l Målt Alc. 6,1 % Tappedato 22 Feb 2017
Bitterhed 26,6 IBUs Farve 50,8 EBC Pris kr.221,62
Medbryggere Udstyr Braumeister Effektivitet 72,00 %


Malt (samlet vægt: 6,545 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
4,200 kg Pilsner (Weyermann) (3,3 EBC) Grain 1 64,2 %
1,100 kg Munich II (Weyermann) (16,7 EBC) Grain 2 16,8 %
0,265 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 3 4,0 %
0,160 kg Caraamber (Weyermann) (70,9 EBC) Grain 4 2,4 %
0,160 kg Caraaroma (256,1 EBC) Grain 5 2,4 %
0,160 kg Caramunich II (Weyermann) (124,1 EBC) Grain 6 2,4 %


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 36,36 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
add malt pipe Add 23,00 l of water and heat to 67,0 C over 0 min 67,0 C 50 min
Saccharification 1 Heat to 72,0 C over 5 min 72,0 C 10 min
Mash Out Heat to 77,0 C over 5 min 77,0 C 15 min


Sparging

Fly sparge with 13,36 l water at 78,0 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 30,30 l
Forventet pre-boil gravity: 1,062 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 90 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
0,500 kg Candi Sugar, Dark (541,8 EBC) Sugar 7 7,6 %
35 g Challenger [6,49 %] - Boil 90,0 min Hop 8 19,7 IBUs
28 g Select Spalt [3,90 %] - Boil 30,0 min Hop 9 6,9 IBUs
20,00 g Coriander Seed (Boil 5,0 mins) Spice 10 -
20,00 g Orange Peel, Bitter (Boil 5,0 mins) Spice 11 -

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 20,00 l

Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
1,0 pkg SafBrew Ale (DCL/Fermentis #S-33) [23,66 ml] Yeast 12 -

Gravity

Forventet OG 1,076 SG Forventet FG 1,016 SG
Målt OG 1,066 SG Målt FG 1,020 SG


15 Jan 2017 - Første gæring (7,00 dage ved 17,2 C)
22 Jan 2017 - Anden gæring (10,00 dage ved 15,6 C)
Secondary Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
20,00 g Coriander Seed (Secondary 7,0 days) Spice 14 -
20,00 g Orange Peel, Sweet (Secondary 7,0 days) Spice 15 -

01 Feb 2017 - Evt. Tredje gæring (21,00 dage ved 7,2 C)
22 Feb 2017 - Øllet eftergæres (Bottle with 101,69 g Muscovado sukker) på flaske (180,00 dage ved 7,2 C)
21 Aug 2017 - Drik og nyd!

Noter

Justeringer:

Jeg valgte at tørhumle med 10 gram Spalt
Jeg fik ved en fejl kogt krydderier med i 5 minutter. De skulle have været med i 2. fermentering, så jeg valgte at tilsætte krydderierne (appelsin og koriander) til både kogning (5 minutter) og 2. fermentering.

12,3 gram sukker i 5 liter pose
24,6 gram sukker i 10 liter pose
26,7 gram sukker i flasker

Tilsat direkte i spanden den 20. januar.
26. januar blev øllet sat ud i rummet ved 5-8 grader.


Karakter og smagsnoter

Karakter: 30,0