095 Westmalle Dubbel



Facts

Øltype Trappist Ale Forventet Alc. 7,5 % Brygdato 21 Jan 2017
Volume 24,00 l Målt Alc. 7,0 % Tappedato 09 Mar 2017
Bitterhed 23,3 IBUs Farve 54,9 EBC Pris kr.281,65
Medbryggere Michael & Ebbe Udstyr Braumeister 20l Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 6,899 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
4,687 kg Pilsner malt (3,9 EBC) Grain 1 67,9 %
0,878 kg Vienna Malt (Weyermann) (5,9 EBC) Grain 2 12,7 %
0,214 kg Chocolate (Dingemans) (669,8 EBC) Grain 3 3,1 %


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 34,56 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Saccharification Add 23,00 l of water at 68,0 C 64,0 C 60 min
Mash Out Heat to 77,0 C over 10 min 77,0 C 20 min


Sparging

Fly sparge with 11,55 l water at 75,6 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 28,77 l
Forventet pre-boil gravity: 1,061 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 60 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
0,900 kg Candi Syrup, D-90 (177,3 EBC) Extract 4 13,0 %
0,220 kg Candi Sugar, Dark (541,8 EBC) Sugar 5 3,2 %
36 g Saaz [4,50 %] - Boil 60,0 min Hop 6 13,9 IBUs
36 g Styrian Goldings [5,00 %] - Boil 20,0 min Hop 7 9,4 IBUs

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 25,00 l

Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
1,0 pkg Abbey Ale (White Labs #WLP530) [35,49 ml] Yeast 8 -

Gravity

Forventet OG 1,066 SG Forventet FG 1,009 SG
Målt OG 1,063 SG Målt FG 1,010 SG


21 Jan 2017 - Første gæring (7,00 dage ved 18,0 C)
28 Jan 2017 - Anden gæring (5,00 dage ved 26,5 C)
02 Feb 2017 - Evt. Tredje gæring (35,00 dage ved 10,0 C)
09 Mar 2017 - Øllet eftergæres (Bottle with 141,17 g Corn Sugar) på flaske (14,00 dage ved 24,0 C)
23 Mar 2017 - Drik og nyd!

Noter



Karakter og smagsnoter

Karakter: 30,0