096 Tjek min pils



Facts

Øltype Czech Lager Forventet Alc. 5,0 % Brygdato 25 Jan 2017
Volume 27,00 l Målt Alc. 4,1 % Tappedato 22 Feb 2017
Bitterhed 25,8 IBUs Farve 16,1 EBC Pris kr.201,43
Medbryggere Udstyr Braumeister 30l Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 6,000 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
4,720 kg Pilsner malt (3,9 EBC) Grain 1 78,7 %
0,590 kg Acid Malt (5,9 EBC) Grain 2 9,8 %
0,590 kg Cara Vienna Malt (43,3 EBC) Grain 3 9,8 %
0,100 kg Caraaroma (Weyermann) (350,7 EBC) Grain 4 1,7 %


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 37,81 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Mash In Add 23,39 l of water at 72,9 C 65,6 C 75 min


Sparging

Fly sparge with 14,42 l water at 75,6 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 31,80 l
Forventet pre-boil gravity: 1,045 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 60 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
34 g Challenger [6,49 %] - Boil 60,0 min Hop 5 18,0 IBUs
36 g Saaz [3,80 %] - Boil 15,0 min Hop 6 5,5 IBUs
36 g Saaz [3,80 %] - Boil 5,0 min Hop 7 2,2 IBUs

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 28,00 l

Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
1,0 pkg Danish Lager (Wyeast Labs #2042) [124,21 ml] Yeast 8 -

Gravity

Forventet OG 1,048 SG Forventet FG 1,010 SG
Målt OG 1,044 SG Målt FG 1,013 SG


25 Jan 2017 - Første gæring (14,00 dage ved 10,0 C)
08 Feb 2017 - Anden gæring (14,00 dage ved 10,0 C)
22 Feb 2017 - Evt. Tredje gæring (0,00 dage ved 10,0 C)
22 Feb 2017 - Øllet eftergæres (Bottle with 154,37 g Table Sugar) på flaske (14,00 dage ved 21,0 C)
08 Mar 2017 - Drik og nyd!

Noter

Tappet 25. feb. 2017

Karakter og smagsnoter

Karakter: 30,0