097 Westmalle Dubbel

Facts

Øltype Belgian Dubbel Forventet Alc. 8,2 % Brygdato 28 Jan 2017
Volume 24,00 l Målt Alc. 8,1 % Tappedato 16 Mar 2017
Bitterhed 23,3 IBUs Farve 68,3 EBC Pris kr.269,26
Medbryggere Udstyr Braumeister 20l Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 6,899 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
4,687 kg Pilsner malt (3,9 EBC) Grain 1 67,9 %
0,878 kg Vienna Malt (Weyermann) (5,9 EBC) Grain 2 12,7 %
0,214 kg Chocolate (Dingemans) (669,8 EBC) Grain 3 3,1 %


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 34,56 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Saccharification Add 23,00 l of water at 68,0 C 64,0 C 60 min
Mash Out Heat to 77,0 C over 10 min 77,0 C 20 min


Sparging

Fly sparge with 11,55 l water at 75,6 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 28,77 l
Forventet pre-boil gravity: 1,062 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 60 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
0,402 kg Candi Sugar, Dark (541,8 EBC) Sugar 4 5,8 %
0,380 kg Pekmez, vindruer (120,0 EBC) Sugar 5 5,5 %
0,338 kg Candi Sugar, Dark (541,8 EBC) Sugar 6 4,9 %
60 g Saaz [2,70 %] - Boil 60,0 min Hop 7 13,9 IBUs
46 g Styrian Goldings [3,90 %] - Boil 20,0 min Hop 8 9,3 IBUs

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 25,00 l

Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
1,0 pkg Abbey Ale (White Labs #WLP530) [35,49 ml] Yeast 9 -

Sekundær gæring


Gravity

Forventet OG 1,067 SG Forventet FG 1,005 SG
Målt OG 1,074 SG Målt FG 1,013 SG


28 Jan 2017 - Første gæring (7,00 dage ved 18,0 C)
04 Feb 2017 - Anden gæring (5,00 dage ved 26,5 C)
09 Feb 2017 - Evt. Tredje gæring (35,00 dage ved 10,0 C)
16 Mar 2017 - Øllet eftergæres (Bottle with 145,98 g Table Sugar) på flaske (14,00 dage ved 24,0 C)
30 Mar 2017 - Drik og nyd!

Noter

De 338 gram. candi syrup er en flaske fra Brygladen, svarende til 250 ml.

Tappet 25. feb. 2017