099 Snækløfter



Facts

Øltype Strong British Ale Forventet Alc. 5,1 % Brygdato 26 Feb 2017
Volume 22,00 l Målt Alc. 4,2 % Tappedato 26 Mar 2017
Bitterhed 26,7 IBUs Farve 30,4 EBC Pris kr.181,39
Medbryggere Udstyr Braumeister - BeerSmiths egen Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 5,054 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
3,900 kg Maris Otter Malt (5,9 EBC) Grain 1 77,2 %
0,417 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC) Grain 2 8,3 %
0,298 kg Wheat, Torrified (3,3 EBC) Grain 3 5,9 %
0,070 kg Amber Malt (Castle Malting) (50,0 EBC) Grain 4 1,4 %
0,070 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 5 1,4 %
0,010 kg De-Bittered Black Malt (Dingemans) (1083,5 EBC) Grain 6 0,2 %


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 38,20 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Mash In Add 23,00 l of water at 69,8 C 65,6 C 90 min


Sparging

Fly sparge with 15,20 l water at 75,6 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 33,43 l
Forventet pre-boil gravity: 1,042 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 90 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
0,289 kg Lyle's Golden Syrup (0,0 EBC) Extract 7 5,7 %
29 g Challenger [8,00 %] - Boil 90,0 min Hop 8 21,9 IBUs
14 g Fuggles [5,00 %] - Boil 10,0 min Hop 9 2,2 IBUs
14 g Goldings [5,70 %] - Boil 10,0 min Hop 10 2,6 IBUs

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 23,00 l

Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
1,0 pkg SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) [23,66 ml] Yeast 11 -

Gravity

Forventet OG 1,050 SG Forventet FG 1,011 SG
Målt OG 1,044 SG Målt FG 1,012 SG


26 Feb 2017 - Første gæring (28,00 dage ved 19,4 C)
26 Mar 2017 - Anden gæring (10,00 dage ved 18,3 C)
26 Mar 2017 - Evt. Tredje gæring (7,00 dage ved 18,3 C)
26 Mar 2017 - Øllet eftergæres (Bottle with 117,75 g Table Sugar) på flaske (90,00 dage ved 19,4 C)
24 Jun 2017 - Drik og nyd!

Noter

Opskriften er Philb’s opskrift, gennemarbejdet i februar 2017. Den skal prøves i denne udgave!

Vandet nåede næsten 70 grader, da malten kom i, så jeg tilsatte næsten 2 liter af næsten koldt spargevand, for at få temperaturen ned.
Næste gang: start med 27 liter i gryden.

Preboil virkede en anelse tynd, så jeg tog 3 liter urt fra og kogte det ind til ca. 1 liter. Her blev det hjemmelavede sirup tilsat.
Der er for meget spargevand. Gav 27-28 liter urt. Forklarer lave PG og OG.

Fermentering startede på 19,5 grader
Hævet den 12. marts til 21 grader
14.3 18,1 grader
15.3 15,1 grader
16.3 12,1 grader
17.3 9,1 grader
18.3 6,1 grader
19.3 3,1 grader
20.3 0,1 grader
Tappet den 25.3.2017 ved 0.1 grader


25 liter ved 1,8 vol. = 88,15 gram sukker. 35 gram til 10 liter, 17,5 gram til 5 liter
25 liter ved 2,3 vol. = 133,8 gram sukker. 26,7 gram til 5 liter
Ialt 15 liter + 24 flasker = 27 liter.

Karakter og smagsnoter

Karakter: 30,0