101 Pækjuliær Ale med pekmez

Facts

Øltype Old Ale Forventet Alc. 6,1 % Brygdato 04 Mar 2017
Volume 24,00 l Målt Alc. 6,2 % Tappedato 18 Mar 2017
Bitterhed 31,4 IBUs Farve 42,7 EBC Pris kr.252,67
Medbryggere J.P. Udstyr Braumeister 20l Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 6,011 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
4,560 kg Maris Otter Malt (5,9 EBC) Grain 1 75,9 %
0,547 kg Caramel/Crystal Malt - 80L (157,6 EBC) Grain 2 9,1 %
0,300 kg Brown malt (128,1 EBC) Grain 3 5,0 %
0,100 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 4 1,7 %
0,050 kg Caramel Rye (Weyermann) (69,0 EBC) Grain 5 0,8 %


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 34,32 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Saccharification Add 23,00 l of water at 71,0 C 66,7 C 90 min
Mash Out Heat to 75,6 C over 10 min 75,6 C 10 min


Sparging

Fly sparge with 11,32 l water at 75,6 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 28,76 l
Forventet pre-boil gravity: 1,050 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 90 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
0,454 kg Pekmez, vindruer (120,0 EBC) Sugar 6 7,6 %
30 g Northern Brewer [8,70 %] - Boil 90,0 min Hop 7 25,1 IBUs
20 g Fuggles [6,00 %] - Boil 15,0 min Hop 8 5,4 IBUs
18,00 g Irish Moss 20 liter (Boil 10,0 mins) Fining 9 -
20 g Fuggles [6,00 %] - Boil 2,0 min Hop 10 0,9 IBUs

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 24,00 l

Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
1,0 pkg Nottingham (Danstar #-) [23,66 ml] Yeast 11 -

Sekundær gæring

Dry Hop/Bottling Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
21 g Fuggles [6,00 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 12 0,0 IBUs

Gravity

Forventet OG 1,057 SG Forventet FG 1,011 SG
Målt OG 1,063 SG Målt FG 1,016 SG


04 Mar 2017 - Første gæring (14,00 dage ved 19,4 C)
18 Mar 2017 - Anden gæring (0,00 dage ved 0,0 C)
18 Mar 2017 - Evt. Tredje gæring (0,00 dage ved 0,0 C)
18 Mar 2017 - Øllet eftergæres (Bottle with 119,69 g Table Sugar) på flaske (60,00 dage ved 18,3 C)
17 May 2017 - Drik og nyd!