103 Gylden ale

Facts

Øltype British Golden Ale Forventet Alc. 4,3 % Brygdato 07 Apr 2017
Volume 24,00 l Målt Alc. 4,2 % Tappedato 18 Apr 2017
Bitterhed 18,3 IBUs Farve 17,3 EBC Pris kr.162,89
Medbryggere Udstyr Braumeister 20l Effektivitet 70,00 %


Malt (samlet vægt: 5,150 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
3,000 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 1 58,3 %
1,250 kg Maris Otter Malt (5,9 EBC) Grain 2 24,3 %
0,400 kg Imperial Malt (Simpsons) (45,0 EBC) Grain 3 7,8 %
0,250 kg Heritage Crystal Malt (Simpsons) (180,0 EBC) Grain 4 4,9 %
0,250 kg Wheat, Torrified (3,3 EBC) Grain 5 4,9 %


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 33,93 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Mash In Add 25,00 l of water at 71,9 C 65,6 C 90 min


Sparging

Fly sparge with 8,93 l water at 75,6 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 28,77 l
Forventet pre-boil gravity: 1,041 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 60 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
9 g East Kent Goldings (EKG) [5,70 %] - Boil 60,0 min Hop 6 4,8 IBUs
5 g Fuggles [4,00 %] - Boil 60,0 min Hop 7 1,9 IBUs
20 g Fuggles [4,00 %] - Boil 30,0 min Hop 8 5,8 IBUs
9 g East Kent Goldings (EKG) [5,70 %] - Boil 30,0 min Hop 9 3,7 IBUs
15 g Fuggles [4,00 %] - Boil 10,0 min Hop 10 2,1 IBUs
21 g Styrian Golding (Savinja Golding) [3,80 %] - Boil 0,0 min Hop 11 0,0 IBUs
15 g Fuggles [4,00 %] - Boil 0,0 min Hop 12 0,0 IBUs

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 25,00 l

Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
1,2 pkg London ESB (Danstar #-) [23,66 ml] Yeast 13 -

Sekundær gæring

Dry Hop/Bottling Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
21 g Styrian Golding (Savinja Golding) [3,80 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 14 0,0 IBUs
15 g Fuggles [4,00 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 15 0,0 IBUs

Gravity

Forventet OG 1,044 SG Forventet FG 1,011 SG
Målt OG 1,048 SG Målt FG 1,016 SG


07 Apr 2017 - Første gæring (4,00 dage ved 19,0 C)
11 Apr 2017 - Anden gæring (7,00 dage ved 24,0 C)
18 Apr 2017 - Evt. Tredje gæring (7,00 dage ved 18,3 C)
18 Apr 2017 - Øllet eftergæres (Bottle with 137,22 g Table Sugar) på flaske (14,00 dage ved 0,5 C)
02 May 2017 - Drik og nyd!