104 Karma

Facts

Øltype Belgian Tripel Forventet Alc. 9,0 % Brygdato 07 Apr 2017
Volume 17,41 l Målt Alc. 6,2 % Tappedato 25 May 2017
Bitterhed 21,8 IBUs Farve 8,2 EBC Pris kr.301,28
Medbryggere Udstyr Pot and Cooler ( 5 Gal/19 L) - All Grain Effektivitet 72,00 %


Malt (samlet vægt: 6,803 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
3,628 kg Pilsner malt (3,9 EBC) Grain 1 53,3 %
0,907 kg Wheat Malt, Bel (3,9 EBC) Grain 2 13,3 %
0,680 kg Oats, Malted (2,0 EBC) Grain 3 10,0 %
0,454 kg Barley, flaked (5,9 EBC) Grain 4 6,7 %
0,227 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 5 3,3 %
0,227 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 6 3,3 %


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 32,82 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Protein Rest Add 21,00 l of water at 53,1 C 50,0 C 45 min
Saccharification Heat to 64,0 C over 15 min 64,0 C 60 min
Saccharifation-2 Heat to 72,0 C over 15 min 72,0 C 20 min
Mash Out Heat to 77,0 C over 15 min 77,0 C 15 min


Sparging

Fly sparge with 11,82 l water at 77,0 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 25,74 l
Forventet pre-boil gravity: 1,071 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 90 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
0,680 kg Soft Candi Sugar, Blanc (White) (0,0 EBC) Dry Extract 7 10,0 %
28 g Saaz [4,50 %] - Boil 50,0 min Hop 8 11,5 IBUs
14 g Saaz [4,50 %] - Boil 20,0 min Hop 9 3,7 IBUs
50 g Styrian Goldings [3,80 %] - Boil 10,0 min Hop 10 6,6 IBUs
10 g Styrian Goldings [3,80 %] - Boil 0,0 min Hop 11 0,0 IBUs

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 18,93 l

Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
2,0 pkg Sweet Mead/Wine (White Labs #WLP720) [35,49 ml] Yeast 12 -

Sekundær gæring


Gravity

Forventet OG 1,084 SG Forventet FG 1,017 SG
Målt OG 1,067 SG Målt FG 1,020 SG


07 Apr 2017 - Første gæring (6,00 dage ved 18,0 C)
13 Apr 2017 - Anden gæring (28,00 dage ved 10,0 C)
11 May 2017 - Evt. Tredje gæring (14,00 dage ved 22,0 C)
25 May 2017 - Øllet eftergæres (Bottle with 99,56 g Table Sugar) på flaske (90,00 dage ved 10,0 C)
23 Aug 2017 - Drik og nyd!