106 Gylden pilsner

Facts

Øltype British Golden Ale Forventet Alc. 4,6 % Brygdato 21 Apr 2017
Volume 24,00 l Målt Alc. 5,2 % Tappedato 22 Jun 2017
Bitterhed 23,2 IBUs Farve 17,3 EBC Pris kr.205,47
Medbryggere Udstyr Braumeister 20l Effektivitet 70,00 %


Malt (samlet vægt: 5,150 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
3,000 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 1 58,3 %
1,250 kg Maris Otter Malt (5,9 EBC) Grain 2 24,3 %
0,400 kg Imperial Malt (Simpsons) (45,0 EBC) Grain 3 7,8 %
0,250 kg Heritage Crystal Malt (Simpsons) (180,0 EBC) Grain 4 4,9 %
0,250 kg Wheat, Torrified (3,3 EBC) Grain 5 4,9 %


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 34,93 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Mash In Add 34,00 l of water at 70,2 C 65,6 C 90 min


Sparging

Fly sparge with 0,92 l water at 75,6 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 29,77 l
Forventet pre-boil gravity: 1,039 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 90 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
30 g Fuggles [6,40 %] - Boil 90,0 min Hop 6 19,6 IBUs
35 g Saaz [2,70 %] - Boil 10,0 min Hop 7 3,6 IBUs
20 g Saaz [2,20 %] - Boil 0,0 min Hop 8 0,0 IBUs

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 25,00 l

Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
2,0 pkg Saflager Lager (DCL/Fermentis #W-34/70) [50,28 ml] Yeast 9 -

Sekundær gæring

Dry Hop/Bottling Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
25 g Styrian Golding (Savinja Golding) [3,80 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 10 0,0 IBUs

Gravity

Forventet OG 1,044 SG Forventet FG 1,009 SG
Målt OG 1,052 SG Målt FG 1,012 SG


21 Apr 2017 - Første gæring (11,00 dage ved 24,4 C)
02 May 2017 - Anden gæring (4,00 dage ved 11,1 C)
06 May 2017 - Evt. Tredje gæring (47,00 dage ved 20,0 C)
22 Jun 2017 - Øllet eftergæres (Bottle with 137,22 g Table Sugar) på flaske (14,00 dage ved 20,0 C)
06 Jul 2017 - Drik og nyd!