107 25 års lager

Facts

Øltype Belgian Pale Ale Forventet Alc. 4,8 % Brygdato 05 May 2017
Volume 24,00 l Målt Alc. 5,1 % Tappedato 02 Jun 2017
Bitterhed 18,7 IBUs Farve 19,0 EBC Pris kr.183,21
Medbryggere Udstyr Braumeister 20l Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 5,343 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
4,210 kg Pilsner malt (3,9 EBC) Grain 1 78,8 %
0,498 kg Cara Vienna Malt (43,3 EBC) Grain 2 9,3 %
0,350 kg Imperial Malt (Simpsons) (45,0 EBC) Grain 3 6,6 %
0,171 kg Acid Malt (5,9 EBC) Grain 4 3,2 %
0,114 kg Caraaroma (Weyermann) (350,7 EBC) Grain 5 2,1 %


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 34,12 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Mash In Add 21,00 l of water at 71,0 C 66,7 C 60 min


Sparging

Fly sparge with 13,12 l water at 75,6 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 28,77 l
Forventet pre-boil gravity: 1,045 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 60 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
24 g Fuggles [3,40 %] - Boil 60,0 min Hop 6 7,5 IBUs
17 g Hallertauer Hersbrucker [2,40 %] - Boil 60,0 min Hop 7 3,8 IBUs
17 g Fuggles [3,40 %] - Boil 30,0 min Hop 8 4,0 IBUs
29 g Select Spalt [3,30 %] - Boil 10,0 min Hop 9 3,4 IBUs
26 g Cascade [6,70 %] - Boil 0,0 min Hop 10 0,0 IBUs

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 25,00 l

Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
1,0 pkg SafLager West European Lager (DCL/Fermentis #S-23) [23,66 ml] Yeast 11 -

Sekundær gæring

Dry Hop/Bottling Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
26 g Cascade [6,70 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 12 0,0 IBUs

Gravity

Forventet OG 1,049 SG Forventet FG 1,012 SG
Målt OG 1,050 SG Målt FG 1,011 SG


05 May 2017 - Første gæring (14,00 dage ved 10,0 C)
19 May 2017 - Anden gæring (14,00 dage ved 10,0 C)
02 Jun 2017 - Evt. Tredje gæring (0,00 dage ved 10,0 C)
02 Jun 2017 - Øllet eftergæres (Bottle with 137,22 g Table Sugar) på flaske (14,00 dage ved 21,0 C)
16 Jun 2017 - Drik og nyd!