110 Stefaner

Facts

Øltype Weizen/Weissbier Forventet Alc. 5,8 % Brygdato 01 Apr 2017
Volume 24,00 l Målt Alc. 4,3 % Tappedato 01 May 2017
Bitterhed 11,2 IBUs Farve 13,8 EBC Pris kr.239,97
Medbryggere Udstyr Braumeister 20l Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 5,758 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
3,462 kg Wheat Malt, Bel (3,9 EBC) Grain 1 60,1 %
2,022 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 2 35,1 %
0,223 kg Caramunich III (Weyermann) (139,9 EBC) Grain 3 3,9 %
0,051 kg Caramunich III (Weyermann) (139,9 EBC) Grain 4 0,9 %


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 35,03 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Protein Rest Add 23,00 l of water at 52,6 C 50,0 C 30 min
Saccharification Heat to 64,4 C over 15 min 64,4 C 75 min
Mash Out Heat to 75,6 C over 10 min 75,6 C 10 min


Sparging

Fly sparge with 12,04 l water at 75,6 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 29,27 l
Forventet pre-boil gravity: 1,049 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 75 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
26 g Saaz [3,75 %] - Boil 60,0 min Hop 5 8,6 IBUs
12 g Saaz [3,75 %] - Boil 15,0 min Hop 6 2,0 IBUs
12 g Saaz [2,79 %] - Boil 5,0 min Hop 7 0,6 IBUs

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 25,00 l

Whirlpool ingredienser



Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
2,0 pkg Weihenstephan Weizen (Wyeast Labs #3068) [124,21 ml] Yeast 8 -

Sekundær gæring


Gravity

Forventet OG 1,054 SG Forventet FG 1,010 SG
Målt OG 1,045 SG Målt FG 1,012 SG


01 Apr 2017 - Første gæring (30,00 dage ved 17,0 C)
01 May 2017 - Anden gæring (0,00 dage ved 15,6 C)
01 May 2017 - Evt. Tredje gæring (0,00 dage ved 15,6 C)
01 May 2017 - Øllet eftergæres (Bottle with 160,01 g Table Sugar) på flaske (30,00 dage ved 8,0 C)
31 May 2017 - Drik og nyd!

Noter

With a twist skyldes, at der blev tilført en pose vådgær, der åbenbart virkede til at være død.
To dage sender blev der tilført en ny vådgær af Weihenstephaner, som var af samme beskaffenhed - og en alegær, for at sikre, at gæringen kom i gang.


Flasket 11. august 2017