112 Atlantisk

Facts

Øltype British Golden Ale Forventet Alc. 4,3 % Brygdato 07 Oct 2017
Volume 27,50 l Målt Alc. 4,2 % Tappedato 21 Oct 2017
Bitterhed 41,2 IBUs Farve 12,0 EBC Pris kr.244,75
Medbryggere Udstyr Braumeister 30l Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 5,672 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
5,522 kg Maris Otter Malt (5,9 EBC) Grain 1 97,4 %
0,150 kg Caramel/Crystal Malt - Light (150,0 EBC) Grain 2 2,6 %


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 38,98 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Mash In Add 22,00 l of water at 73,6 C 66,0 C 90 min


Sparging

Fly sparge with 16,98 l water at 75,6 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 33,30 l
Forventet pre-boil gravity: 1,040 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 90 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
17,5 g Citra [14,20 %] - Boil 20,0 min Hop 3 13,9 IBUs
14,0 g Simcoe [13,20 %] - Boil 20,0 min Hop 4 9,4 IBUs
32,5 g Cascade [6,20 %] - Boil 15,0 min Hop 5 8,4 IBUs
19,9 g Cascade [6,20 %] - Boil 5,0 min Hop 6 2,1 IBUs
15,7 g Aurora [6,10 %] - Boil 5,0 min Hop 7 1,6 IBUs
14,0 g Simcoe [13,20 %] - Boil 5,0 min Hop 8 3,1 IBUs
11,0 g Citra [14,20 %] - Boil 5,0 min Hop 9 2,9 IBUs
37,2 g Cascade [6,20 %] - Boil 0,0 min Hop 10 0,0 IBUs
26,2 g Aurora [6,10 %] - Boil 0,0 min Hop 11 0,0 IBUs
23,5 g Simcoe [13,20 %] - Boil 0,0 min Hop 12 0,0 IBUs
18,4 g Citra [14,20 %] - Boil 0,0 min Hop 13 0,0 IBUs

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 28,50 l

Whirlpool ingredienser



Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
2,0 pkg London ESB (Danstar #-) [23,66 ml] Yeast 14 -

Sekundær gæring


Gravity

Forventet OG 1,045 SG Forventet FG 1,012 SG
Målt OG 1,050 SG Målt FG 1,018 SG


07 Oct 2017 - Første gæring (4,00 dage ved 19,4 C)
11 Oct 2017 - Anden gæring (10,00 dage ved 19,4 C)
21 Oct 2017 - Evt. Tredje gæring (7,00 dage ved 18,3 C)
21 Oct 2017 - Øllet eftergæres (Bottle with 161,75 g Corn Sugar) på flaske (30,00 dage ved 18,3 C)
20 Nov 2017 - Drik og nyd!

Noter

http://forum.craftbrewing.org.uk/viewtopic.php?f=63&t=5804&hilit=Atlantic
Gethin79:

So the final recipe looks like this:

Style: Generic Ale
Batch size: 23.0 l
Boil volume: 30.0 l
OG: 1.043
FG: 1.011
Bitterness (IBU): 31.9
Color (SRM): 4.6
ABV: 4.2%

Grain/Sugars:

3.90 kg Maris Otter Malt, 94.0%
0.15 kg Carafa I malt, 3.6%
0.10 kg Wheat (German), 2.4%

Hops:

20.00 g Citra (AA 14.5%, Whole) 20 min, 18.5 IBU
20.00 g Cascade (AA 6.6%, Whole) 15 min, 6.9 IBU
15.00 g Cascade (AA 6.6%, Pellet) 5 min, 2.3 IBU
10.00 g Aurora (AA 8.0%, Whole) 5 min, 1.7 IBU
10.00 g Simcoe (AA 12.0%, Whole) 5 min, 2.5 IBU
15.00 g Cascade (AA 6.6%, Whole) 0 min, 0.0 IBU
5.00 g Citra (AA 14.5%, Whole) 0 min, 0.0 IBU
5.00 g Aurora (AA 8.0%, Whole) 0 min, 0.0 IBU
5.00 g Simcoe (AA 12.0%, Whole) 0 min, 0.0 IBU
10.00 g Cascade (AA 6.6%, Whole) dry hop
10.00 g Citra (AA 14.5%, Whole) dry hop
10.00 g Aurora (AA 8.0%, Whole) dry hop
10.00 g Simcoe (AA 12.0%, Whole) dry hop

Fermenting with Whitelabs San Diego Super Yeast
Mash 66℃ for 90mins
Boil 90mins




Tappet ved stuetemperatur 22. okt. 2017