113 Klassisk

Facts

Øltype Belgian Dark Strong Ale Forventet Alc. 9,3 % Brygdato 19 Oct 2016
Volume 17,58 l Målt Alc. 6,6 % Tappedato 26 Nov 2016
Bitterhed 21,4 IBUs Farve 48,3 EBC Pris kr.212,73
Medbryggere Udstyr Braumeister Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 5,710 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
4,000 kg Pilsen (Dingemans) (3,2 EBC) Grain 1 70,1 %
0,800 kg Wheat, Torrified (3,3 EBC) Grain 2 14,0 %
0,410 kg Caraamber (Weyermann) (70,9 EBC) Grain 3 7,2 %


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 33,00 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
add malt pipe Add 22,00 l of water and heat to 63,0 C over 0 min 63,0 C 50 min
Saccharification 1 Heat to 72,0 C over 5 min 72,0 C 10 min
Mash Out Heat to 76,7 C over 5 min 76,7 C 15 min


Sparging

Fly sparge with 11,00 l water at 78,0 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 27,78 l
Forventet pre-boil gravity: 1,063 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 90 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
0,500 kg Candi Sugar, Dark (541,8 EBC) Sugar 4 8,8 %
7,9 g Magnum [12,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 8,6 IBUs
45,0 g Hallertauer Hersbrucker [2,40 %] - Boil 30,0 min Hop 6 7,5 IBUs
53,0 g Saaz [2,20 %] - Boil 15,0 min Hop 7 5,2 IBUs

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 17,58 l

Whirlpool ingredienser



Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
1,0 pkg SafBrew Abbeye (DCL/Fermentis #BE-256) [23,66 ml] Yeast 8 -

Sekundær gæring


Gravity

Forventet OG 1,077 SG Forventet FG 1,007 SG
Målt OG 1,064 SG Målt FG 1,014 SG


19 Oct 2016 - Første gæring (7,00 dage ved 17,2 C)
26 Oct 2016 - Anden gæring (10,00 dage ved 15,6 C)
05 Nov 2016 - Evt. Tredje gæring (21,00 dage ved 7,2 C)
26 Nov 2016 - Øllet eftergæres (Bottle with 100,51 g Table Sugar) på flaske (180,00 dage ved 7,2 C)
25 May 2017 - Drik og nyd!

Noter

Tappet 22. november 2017
Start bryg kl. 8:10
Start boil kl. 9:45
Boil kl. 10:45