116 Pækjuliær Ale

Facts

Øltype Old Ale Forventet Alc. 5,6 % Brygdato 03 Nov 2017
Volume 24,67 l Målt Alc. 5,4 % Tappedato 17 Nov 2017
Bitterhed 10,4 IBUs Farve 49,6 EBC Pris kr.268,70
Medbryggere Udstyr Braumeister 20l Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 6,011 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
4,560 kg Maris Otter Malt (5,9 EBC) Grain 1 75,9 %
0,547 kg Caramel/Crystal Malt - 80L (157,6 EBC) Grain 2 9,1 %
0,300 kg Brown malt (128,1 EBC) Grain 3 5,0 %
0,100 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 4 1,7 %
0,050 kg Caramel Rye (Weyermann) (69,0 EBC) Grain 5 0,8 %


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 35,00 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Saccharification Add 22,00 l of water at 71,1 C 66,7 C 90 min
Mash Out Heat to 75,0 C over 10 min 75,0 C 10 min


Sparging

Fly sparge with 13,00 l water at 75,0 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 29,43 l
Forventet pre-boil gravity: 1,044 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 90 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
16,6 g Northern Brewer [3,40 %] - Boil 90,0 min Hop 6 5,9 IBUs
23,6 g Fuggles [3,40 %] - Boil 15,0 min Hop 7 3,9 IBUs
0,454 kg Black Treacle [Boil for 5 min](300,0 EBC) Extract 8 7,6 %
23,6 g Fuggles [3,40 %] - Boil 2,0 min Hop 9 0,7 IBUs

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 24,67 l

Whirlpool ingredienser



Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
2,0 pkg Nottingham (Danstar #-) [23,66 ml] Yeast 10 -

Sekundær gæring

Dry Hop/Bottling Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
37,0 g Fuggles [3,40 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 11 0,0 IBUs

Gravity

Forventet OG 1,055 SG Forventet FG 1,013 SG
Målt OG 1,057 SG Målt FG 1,016 SG


03 Nov 2017 - Første gæring (14,00 dage ved 19,4 C)
17 Nov 2017 - Anden gæring (0,00 dage ved 0,0 C)
17 Nov 2017 - Evt. Tredje gæring (0,00 dage ved 0,0 C)
17 Nov 2017 - Øllet eftergæres (Bottle with 132,04 g Table Sugar) på flaske (60,00 dage ved 18,3 C)
16 Jan 2018 - Drik og nyd!

Noter

Jeg har hældt meget mindre humle i, i forhold til opskriften. Det må være en skrivefejl. Ellers lander IBU langt under normen.
Tørhumle kom i den 14. november
Tappet den 25. november
3 poster a 5 liter med 14 gram sukker i hver
Resten karboneret til 2,3