117 Snækløfter

Facts

Øltype British Strong Ale Forventet Alc. 5,6 % Brygdato 11 Nov 2016
Volume 27,13 l Målt Alc. 5,1 % Tappedato 27 Nov 2016
Bitterhed 24,3 IBUs Farve 83,0 EBC Pris kr.221,77
Medbryggere Jens Peter Høhrmann Udstyr Braumeister 30l Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 6,223 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
4,205 kg Maris Otter Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 67,6 %
0,760 kg Caramel/Crystal Malt - Light (150,0 EBC) Grain 2 12,2 %
0,273 kg Amber Malt (43,3 EBC) Grain 3 4,4 %
0,217 kg Chocolate Malt (Simpsons) (847,1 EBC) Grain 4 3,5 %
0,097 kg Caramel Rye (Weyermann) (69,0 EBC) Grain 5 1,6 %


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 37,49 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Protein Add 22,00 l of water at 46,3 C 44,0 C 20 min
Beta Heat to 64,0 C over 10 min 64,0 C 60 min
Mash Out Heat to 77,0 C over 10 min 77,0 C 10 min


Sparging

Fly sparge with 15,49 l water at 77,0 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 31,93 l
Forventet pre-boil gravity: 1,045 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 60 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
0,454 kg Alex' hjemmelavet sirup (1200,0 EBC) Extract 6 7,3 %
50,0 g Challenger [4,80 %] - Boil 60,0 min Hop 7 19,5 IBUs
25,0 g Styrian Golding (Savinja Golding) [3,90 %] - Boil 10,0 min Hop 8 2,9 IBUs
14,1 g Fuggles [4,80 %] - Boil 10,0 min Hop 9 2,0 IBUs

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 28,13 l

Whirlpool ingredienser



Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
2,0 pkg Nottingham (Danstar #-) [23,66 ml] Yeast 10 -
0,217 kg Kopiko (Thailandske kaffebolsjer) (120,0 EBC) Sugar 11 3,5 %

Sekundær gæring


Gravity

Forventet OG 1,051 SG Forventet FG 1,008 SG
Målt OG 1,051 SG Målt FG 1,012 SG


11 Nov 2016 - Første gæring (16,00 dage ved 19,4 C)
27 Nov 2016 - Anden gæring (0,00 dage ved 18,3 C)
27 Nov 2016 - Evt. Tredje gæring (0,00 dage ved 18,3 C)
27 Nov 2016 - Øllet eftergæres (Bottle with 145,20 g Muscovado sukker) på flaske (30,00 dage ved 18,3 C)
27 Dec 2016 - Drik og nyd!

Noter

Denne opskrift er lavet fra bunden ud fra de noter, der blev taget på Jennings Brewery i maj 2015.

Dermed indeholder brygget kun ingredienser (malt og humle), som beviseligt er til stede på bryggeriet.

Lige før øllet startede gæring, kogte jeg en smule vand med 200 gr. Kopiko, kølede det ned og tilsatte det til øllet.

24 timer efter var der ikke synderlig gæring i gærlåsen men det så ud til, at gæringen alligevel var i gang. For god ordens skyld tilsatte jeg en ekstra omgang Burton Union gær.

Først 48 timer efter var der synlig aktivitet i gærlåsen.

10 liter tappet på poser med 3,5 gram sukker pr. liter (carb. level 1,8)
15,5 liter tappet på flasker med 5,3 gram sukker pr. liter (carb. level 2,3)

Tappet 1. december 2017. Ved tapningen var der klar tegn på mug i overfladen og i duften. Så vi går ud fra, at det er en misser.