120 Baltiske Porter

Facts

Øltype Baltic Porter Forventet Alc. 9,6 % Brygdato 10 Nov 2017
Volume 27,47 l Målt Alc. 6,6 % Tappedato 01 Dec 2017
Bitterhed 21,6 IBUs Farve 107,3 EBC Pris kr.380,65
Medbryggere J.P. Udstyr Braumeister 30l Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 11,516 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
5,250 kg Maris Otter Malt (5,9 EBC) Grain 1 45,6 %
2,238 kg Munich II (Weyermann) (16,7 EBC) Grain 2 19,4 %
0,756 kg Brown malt (128,1 EBC) Grain 3 6,6 %
0,700 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC) Grain 4 6,1 %
0,638 kg Wheat Malt, Bel (3,9 EBC) Grain 5 5,5 %
0,634 kg Caramel/Crystal Malt - 80L (157,6 EBC) Grain 6 5,5 %
0,634 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 7 5,5 %
0,256 kg Special B (Castle Malting) (300,0 EBC) Grain 8 2,2 %
0,190 kg Carafa Special III (Weyermann) (925,9 EBC) Grain 9 1,6 %
0,180 kg Cara Pils (Weyermann) (5,0 EBC) Grain 10 1,6 %


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 42,76 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Add malt pipe Add 30,00 l of water at 72,7 C 66,0 C 60 min
Mash Out Heat to 77,0 C over 5 min 77,0 C 5 min


Sparging

Fly sparge with 12,76 l water at 77,0 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 31,26 l
Forventet pre-boil gravity: 1,087 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 60 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
0,040 kg Black Treacle (1200,0 EBC) Extract 11 0,3 %
77,7 g Fuggles [4,50 %] - Boil 60,0 min Hop 12 19,9 IBUs
22,2 g Hallertauer [3,00 %] - Boil 10,0 min Hop 13 1,4 IBUs
22,2 g Hallertauer [3,00 %] - Boil 2,0 min Hop 14 0,3 IBUs

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 27,47 l

Whirlpool ingredienser



Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
1,0 pkg SafLager West European Lager (DCL/Fermentis #S-23) [23,66 ml] Yeast 15 -
1,0 pkg Saflager Lager (DCL/Fermentis #W-34/70) [50,28 ml] Yeast 16 -

Sekundær gæring


Gravity

Forventet OG 1,094 SG Forventet FG 1,022 SG
Målt OG 1,084 SG Målt FG 1,034 SG


10 Nov 2017 - Første gæring (21,00 dage ved 17,0 C)
01 Dec 2017 - Anden gæring (10,00 dage ved 18,3 C)
01 Dec 2017 - Evt. Tredje gæring (7,00 dage ved 18,3 C)
01 Dec 2017 - Øllet eftergæres (Bottle with 147,02 g Table Sugar) på flaske (90,00 dage ved 1,0 C)
01 Mar 2018 - Drik og nyd!

Noter

Opskriften er fra BYO dec. 2013 (side 60)

OBS: Kapslerne har nr. 118!
Tappet den 2. dec. 2017