124 Bitter Boltmager

Facts

Øltype Ordinary Bitter Forventet Alc. 4,5 % Brygdato 28 Dec 2017
Volume 24,70 l Målt Alc. 4,6 % Tappedato 27 Jan 2018
Bitterhed 33,5 IBUs Farve 16,5 EBC Pris kr.172,40
Medbryggere Udstyr Braumeister 30l Effektivitet 75,00 %


Malt (samlet vægt: 5,188 kg)

Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
4,930 kg Maris Otter Malt (5,9 EBC) Grain 1 95,0 %
0,178 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 2 3,4 %
0,050 kg Carared (Weyermann) (47,3 EBC) Grain 3 1,0 %
0,029 kg Carafa Special III (Weyermann) (925,9 EBC) Grain 4 0,6 %


Mæskning (samlet mængde vand til mæskning og sparging: 35,00 l)

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Add malt pipe Add 23,00 l of water at 71,0 C 67,0 C 90 min
Mash Out Heat to 76,0 C over 5 min 76,0 C 20 min


Sparging

Fly sparge with 12,01 l water at 77,0 C
Tilsæt vand, så den samlede mængde er 29,81 l
Forventet pre-boil gravity: 1,041 SG

Urt Kogning (samlet kogetid: 70 min.)

Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
39,0 g Fuggles [4,60 %] - Boil 70,0 min Hop 5 18,6 IBUs
17,0 g Styrian Goldings [5,40 %] - Boil 70,0 min Hop 6 8,7 IBUs
20,0 g Fuggles [4,60 %] - Boil 10,0 min Hop 7 3,4 IBUs
16,0 g Styrian Goldings [5,40 %] - Boil 10,0 min Hop 8 2,9 IBUs
15,0 g Styrian Golding (Savinja Golding) [5,25 %] - Boil 0,0 min Hop 9 0,0 IBUs

Tilsæt evt. vand, så den samlede mængde bliver 25,70 l

Whirlpool ingredienser



Gæring

Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
1,0 pkg Windsor (Danstar #-) [23,66 ml] Yeast 10 -

Sekundær gæring

Dry Hop/Bottling Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
30,0 g Styrian Goldings [5,40 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 11 0,0 IBUs

Gravity

Forventet OG 1,045 SG Forventet FG 1,011 SG
Målt OG 1,050 SG Målt FG 1,015 SG


28 Dec 2017 - Første gæring (30,00 dage ved 20,0 C)
27 Jan 2018 - Anden gæring (10,00 dage ved 18,3 C)
27 Jan 2018 - Evt. Tredje gæring (7,00 dage ved 18,3 C)
27 Jan 2018 - Øllet eftergæres (Bottle with 141,22 g Muscovado sukker) på flaske (30,00 dage ved 20,0 C)
26 Feb 2018 - Drik og nyd!

Noter

I forhold til bryg nr. 80 er der tilføjet 30 gram Styrian Goldings til tørhumling